Comunicate

10… 7… 5! Cei mai buni semifinalisti se califica duminica in finala „Vedeta populara”

Semifinala emisiunii realizate de Iuliana Tudor ii asteapta pe cei zece concurenti cu doua probe eliminatorii: folclorul minoritatilor si un cantec de ritual. Aflam care sunt cei cinci finalisti „Vedeta populara” duminica, 20 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

Dupa noua editii in care au facut proba talentului si cunostintelor lor in materie de folclor si traditii, zece concurenti au, in aceasta duminica, sansa de a castiga un loc in marea finala „Vedeta populara”. Pentru aceasta, insa, au de trecut prin doua probe eliminatorii. Cum se vor descurca ei in Semifinala si cine vor fi norocosii finalisti aflam, alaturi de Iuliana Tudor, pe 20 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 1.

Daca muzica populara a zonei pe care au reprezentat-o in editiile precedente „Vedeta populara” le-a venit ca o manusa, ii vom vedea acum pe cei zece facand tot posibilul sa impresioneze juriul prin interpretarea unor piese din folclorul minoritatilor. Conform tragerii la sorti, bistriteanca de 16 ani Bianca Gavan va canta o melodie din folclorul sarbesc, Iazmina Cojocaru din Olt va fi o fata din Ucraina indragostităade iubitul ei, iar tanara Raluca Covaci din Maramures a pregatit pentru semifinala o piesa din folclorul maghiar, invatata cu greu, cu ajutorul sotiei primarului. Carmen Acatrinei din Iasi a profitat de faptul ca are o matusa in Italia, pentru a-si pregati cantecul din folclorul italian, iar asistentul medical Mihail Sperache din Gorj, castigatorul ultimei editii preliminare „Vedeta populara”, s-a straduit sa invete o piesa traditionala germana. Din Mures vine IT-ista Madalina… Muresan, cu o melodie de dragoste din folclorul grecesc, iar Viorica Vatamanu din Botosani, profesor universitar la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, canta un cantec popular bulgaresc. Sortii i-au ales teleormanencei Maria Camelia Chivu o piesa din folclorul minoritatii rrome, iar suceveanului Didi Ionut Cojocariu un cantec de dragoste din folclorul italian, in timp ce olteanca Anisoara Popescu a tras la sorti folclorul german si vine cu un yodel din Alpi. Cu totii vor avea parte de sprijinul Orchestrei Nationale Valahia, dirijor Marius Zorila.

Regulamentul Semifinalei sezonului 5 „Vedeta populara” aduce, ca element de noutate, o a doua proba eliminatorie. Dupa ce ii vor asculta cantand o melodie din folclorul minoritatilor, juratii vor pastra doar sapte concurenti pentru proba a doua – prezentarea unui cantec de ritual sau de ceremonial din zona natala. Avem astfel ocazia sa aflam obiceiuri si traditii mai putin cunoscute legate de pregatirea mirilor pentru nunta, de plecarea in armata sau de inmormantare, din diferite zone ale tarii.

Mai este un pas pana la Marea Finala „Vedeta populara”, dar doar cinci concurenti se vor califica mai departe duminica seara. Iar in ultima noapte a anului 2020 vom afla si numele celui care va castiga titlul „Vedeta Populara” si Marele premiu de 100.000 de lei! Pana atunci, pe 20 decembrie, de la ora 21:00, Iuliana Tudor ne asteapta la TVR 1 alaturi de semifinalistii emisiunii, sa traim impreuna emotia si bucuria unei noi intalniri cu Romania populara.