Lifestyle

6 din 10 adulti romani sunt supraponderali

Primul startup de fitness si nutritie care recompenseaza utilizatorii cu cryptomonede
Aproximativ 58% dintre adultii din Romania sunt supraponderali, iar 30% dintre copii sufera de greutate in exces, potrivit raportului publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii pe 2022. Totodata, speranta de viata la nastere in Romania este mult sub media Uniunii Europene, tara noastra ocupand penultimul loc la acest capitol, potrivit raportului “Starea Sanatatii in UE”, publicat de Comisia Europeana.
Potrivit specialistilor, cauzele a peste jumatate dintre decese sunt comportamentele riscante in materie de sanatate, alimentatia nesanatoasa, lipsa de activitate sportiva si alcoolul.

In acest context, incepand cu 22 iunie, va fi lansata campania de constientizare “Romania in pragul obezitatii”, prin intermediul caruia BeSoftwares va ajuta activ 100 de romani supraponderali sa lupte impotriva problemelor cu greutatea. Mai concret, programul se va desfasura prin intermediul aplicatiei Fity, care monitorizeaza si evalueaza in permanenta alimentatia, hidratarea, miscarea, indicatorii principali ai greutatii si propune comunitatii de utilizatori, prin intermediul
unui antrenor certificat de fitness, o serie de provocari pe care acestia trebuie sa le realizeze. Persoanele care reusesc sa indeplineasca provocarile antrenorilor vor beneficia de recompense sub forma de cryptomonede, aplicatia Fity (accesibila in browser, iOS sau Android) fiind si primul startup de fitness si nutritie care ruleaza pe Elrond Network si este dezvoltata de o echipa romaneasca.
In urma cu aproximativ 10 ani, m-am confruntat eu insumi cu probleme de sanatate din cauza alimentatiei nesanatoase. A urmat o perioada grea in care am incercat sa-mi schimb stilul de viata, perioada in care am obtinut cateva victorii de etapa, dar mai ales multe infrangeri. Toata aceasta calatorie dificila m-a adus la dezvoltarea FITY, o aplicatie personalizata de nutritie si sport, care recompenseaza cu crypto utilizatorii care reusesc sa finalizeze provocarile propuse de antrenorul nostru virtual de fitness. In cadrul programului de constientizare de lupta impotriva obezitatii, care se va desfasura pe o perioada de 9 saptamani, dorim sa ajutam, pentru inceput, 100 de romani, sa-si schimbe stilul de viata, sa vada cum un stil de viata sanatos se va rasfrange pozitiv si asupra celorlalte dimensiuni ale vietii personale si profesionale. Partea cea mai interesanta a aplicatiei este ca utilizatorii care vor finaliza cu brio challenge-urile aplicatiei vor fi recompensati cu cryptomonede, deoarece am integrat un sistem care ruleaza pe Elrond Network. Motorul campaniei Romania in pragul obezitatii – 9 weeks challenge – este pocastul Punct si de la capat pe care il vom lansa cu emotii pe 22 iunie 2022, alaturi de comunitati relevante, oameni pasionati de sport sau aflati in dificultate din lipsa unui stil de viata sanatos, asa cum am fost si eu odinioara”, declara Calin Perpelea, directorul BeSoftwares.