Comunicate

A plecat de acasa de la 14 ani. La „Vedeta populara” isi poate implini visul

Descoperim alte voci extraordinare si ascultam povestile unor oameni talentati si ambitiosi duminica, la TVR 1. Iuliana Tudor ne da intalnire cu „Vedeta populara”, un talent show cu suflet, pe 28 noiembrie, de la ora 21:00.

Pentru cei mai multi dintre concurenti, „Vedeta populara” este un vis devenit realitate. Unii dintre ei sunt gata sa lupte cu toate fortele, chiar de la varste fragede pentru implinirea lui. Este si cazul unei aradence care si-a dorit atat de mult sa faca muzica, incat si-a convins parintii s-o lase sa plece de acasa de la 14 ani, pentru a urma colegiul de arte, sectia canto muzica traditionala. A stat in chirie, a invatat sa-si gateasca singura, a suferit de dorul de familie… totul pentru a-si urma visul. Un tel la fel de important pentru aradeanca, acum in varsta de 18 ani, este participarea „Vedeta populara”. Vedem daca aspiratiile ei se implinesc duminica seara, la TVR 1.

Iuliana Tudor, aceeasi gazda primitoare, ne asteapta cu bratele deschise la o noua editie a show-ului de talente din folclorul romanesc, pe 28 noiembrie, ora 21:00. Duminica seara, cinci tineri vin in fata noastra si a juriului „Vedeta populara” pentru a ne arata tot ce au mai frumos: un port popular cum numai la ei in zona exista, voci memorabile si o dorinta apriga de a castiga.

Tot din categoria tinerilor talentati, dar care se pot lauda si cu o ambitie de neclintit fac parte si ceilalti concurenti ai serii: un buzoian de numai 16 ani, care a sustinut primul sau concert la un botez cu totul special, cel al surorii lui, iar acum urca pe scena la „Vedeta populara”; un tanar din Sibiu, indemnat de colegul de munca sa cante pentru public, iar in vara a terminat Scoala Populara de Arte; o adolescenta din Gorj, crescuta doar de bunica ei si care face naveta din Rovinari, unde locuieste, pana la Targu Jiu, pentru a urma Liceul de Arte; si o reprezentanta a Bucovinei, provenita dintr-o familie de artisti si care, la randul ei, picteaza icoane in stil bizantin, canta la pian, scrie poezii, face fotografii. Si, evident, canta, tocmai pentru a pastra prin cantecele ei tot ce este autentic in Bucovina.

Chiar daca sunt la inceput de drum unii dintre ei, cu multa pasiune si determinare, concurentii de la „Vedeta populara” ne aduc certitudinea ca folclorul merge mai departe. De data aceasta, Orchestra Ansamblului Timis al Casei de Cultura a municipiului Timisoara, dirijor Deian Galetin, ii va acompania la toate momentele muzicale sustinute in concurs. Iar juratii Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Lese si Bogdan Mihai Simion ii vor incuraja si vor analiza atent cum se prezinta in fata lor si a telespectatorilor TVR 1.

Duminica seara, inca un concurent se va afla mai aproape de implinirea visului sau: acela de a deveni „Vedeta populara”. Care dintre cei cinci va reusi? Aflam urmarind, la TVR 1, TVR Moldova si TVR International o noua editie a sezonului 7 „Vedeta populara”, cu Iuliana Tudor.