Comunicate

„Aici trebuie sa fie Cerbul!” (Valeriu Lazarov) – galerie foto –

Anul acesta, Televiziunea Romana ofera telespectatorilor sai, in locul editiei traditionale a festivalului Cerbul de Aur, un mega spectacol la aceeasi calitate: „Cerbul de Aur #Generatii”, un omagiu adus artistilor romani, care au facut istorie la festival.  Vedem duminica, 13 septembrie, de la ora 21:00, la TVR 1.

„Cerbul de Aur a fost reluat, dupa Revolutie, la ideea lui Valeriu Lazarov, care a invitat o echipa din Televiziunea Romana – Doina Anastasiu, Mariana Soitu – in Spania. Acolo, le-a prezentat casete cu tot ce se intampla in lume mai modern la acea ora. Apoi, Valeriu Lazarov a ajuns in Romania, impreuna cu acea echipa.
S-au dus la vechiul teatru unde avusesera loc primele patru editii, dar era prea mic pentru anii respectivi, nu mai facea fata. Au cautat un loc in Poiana Brasov, dar nu au gasit ceva pe placul lui Valeriu Lazarov. Atunci au ajuns in Piata Sfatului. Si, cand Valeriu a vazut acea piata, a zis: «Aici trebuie sa fie Cerbul! Acolo va fi scena, aici va sta publicul…» si a desenat, practic, in cateva minute, ceea ce urma sa fie Cerbul de Aur”, ne povesteste Dan Manoliu, regizor artistic al super-show-ului „Cerbul de Aur 2020 #Generatii”, un proiect special, dedicat artistilor si creatorilor de muzica romaneasca .
In 2020, nu vom avea Cerbul de Aur in Piata Sfatului din Brasov. Dar vom avea muzica. Vom avea artisti. Vom avea emotie. Pentru ca „Aici trebuie sa fie Cerbul!”. Aici si acum, la TVR. Vom vedea, asadar,„Cerbul de Aur 2020 #Generatii” la TVR 1, duminica, 13 septembrie, de la ora 21.00.
Bodo, Echoes, Roxen, DJ Project & Andia, Dora Gaitanovici, Monica Anghel, Connect-R, Andrei Tudor Band, Lidia Buble, Claudia Andas, Bella Santiago, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Raluka – artisti ale caror nume sunt, intr-un fel sau altul, legate de festival si de istoria acestuia – ne vor purta prin amintiri, dar si prin cele mai moderne sound-uri, oferindu-ne șlagare romanesti de ieri si de azi. Creatoarea de moda Doina Levintza, regizorul Radu Muntean si iubita interpreta Paula Seling vor fi invitati speciali ai evenimentului.
„Lasand falsa modestie deoparte, putem spune ca acest festival, Cerbul de Aur, este parintele tuturor evenimentelor de gen din Romania, unul dintre cele mai longevive si interesante festivaluri concurs de interpretare din Europa. In acest an, ar fi trebuit sa incercam, cu un spectacol live impresionant, cea de-a XX-a editie a sa. Nu a fost sa fie, insa – dupa cum spune o vorba faimoasa – “the show must go on!”. In orice circumstante, oricat de complicate sau dificile, muzica trebuie sa continue, sa ne dea speranta si sa ne faca sa mergem mai departe. Mai ales cand este vorba despre muzica buna, despre artisti remarcabili si despre o poveste romaneasca de succes. „Cerbul de Aur #Generatii” este un super-episod al acestei povesti, pe care dorim cu totii sa o vedem continuata in 2021, pe scena din Piata Sfatului, la Brasov!”, ne marturiseste Smaranda Vornicu-Shalit, producator al emisiunii.
O pandemie ne poate tine acasa. Dar nu poate opri muzica. Duminica, 13 septembrie, de la ora 21:00, vino sa vezi la TVR 1 „Cerbul de Aur 2020 #Generatii”, un super-spectacol de televiziune, care uneste generatiile, aducand impreuna mari nume ale muzicii. Povestea noastra continua.