Comunicate Evenimente

Alergarea infinita si bucuria de pe plaja din Constanta: Maratonul Nisipului 2023 #INFINITRUN revine in forta la a 8-a editie

In luna februarie 2023, s-au implinit 10 ani de la primul antrenament de alergare de grup organizat de catre Asociatia Sportiva SanaSport la Constanta. De atunci si pana in prezent, asociatia a promovat sportul si stilul de viata sanatos prin organizarea de evenimente sportive de succes. Una dintre cele mai asteptate intreceri ale anului este Maratonul Nisipului, singurul maraton din Europa de Sud Est, care se desfasoara integral pe nisip.

Avem placerea sa anuntam deschiderea procesului de inscriere la editia a 8-a a Maratonului Nisipului, intitulata #INFINITRUN, care se va desfasura sambata, 29 aprilie 2023, pe plaja Neversea – plaja Reyna din Constanta.

Cu fiecare pas alergat, doresc sa duca mai departe bucuria alergarii catre generatia urmatoare. Asadar, invitatia lor se adreseaza tuturor celor care doresc sa isi ia portia de adrenalina si sa simta bucuria alergarii intr-un mediu unic – plaja nisipoasa, cu marele albastru in fundal si soarele in fata.

Evenimentul este conceput pentru toti iubitorii de alergare, indiferent de nivelul de pregatire fizica sau varsta. Astfel, exista pregatite mai multe probe, inclusiv cursa populara de 5 km, proba regina de maraton, cursa Family Run de 1 km si curse pe distante scurte dedicate copiilor si adolescentilor in cadrul Campionii Scolii.

“Cu mare entuziasm si optimism, suntem incantati sa anuntam a 8-a editie a Maratonului Nisipului! Pentru noi, acest eveniment nu este doar o cursa, ci un prilej de a celebra spiritul sportiv si de a promova un stil de viata sanatos. In acest an, sub numele #INFINITRUN, dorim sa ducem mai departe bucuria alergarii catre generatia urmatoare si sa facem din aceasta editie o experienta unica pentru toti participantii. Suntem foarte mandri sa organizam acest eveniment pe plaja Neversea – plaja Reyna din Constanta, unde alergatorii vor putea sa simta briza marii si sa se bucure de un mediu unic pentru a alerga, cu peisaje pitoresti si aer curat.. Acesta este un moment deosebit pentru Asociatia Sportiva SanaSport, deoarece astazi implinim 10 ani de cand am organizat primul antrenament de alergare de grup. De atunci si pana acum, am crescut si am organizat mai multe evenimente de succes, dar Maratonul Nisipului este cel care ne-a consolidat pozitia ca organizatie sportiva de referinta in regiune. In acest an, avem pregatite mai multe probe, inclusiv curse scurte pentru copii si adolescenti, precum si proba regina de maraton. Asadar, indiferent de nivelul de pregatire sau de varsta, exista o proba pentru fiecare participant. Invitam toti iubitorii de alergare sa se alature noua in acest eveniment special, sa se inscrie si sa isi ia partea de adrenalina si bucurie”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive SanaSport.

Asadar, toti cei pasionati de alergare sunt invitati sa se inscrie la editia a 8-a a Maratonului Nisipului, care reprezinta un eveniment sportiv de referinta si totodata un prilej de a sarbatori deschiderea sezonului estival 2023. Inscrierile sunt deschise pe site-ul https://www.maratonulnisipului.ro/.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la plaja Cleopatra din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 2000 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editiile 2016 si 2017.