Comunicate

Alexandru Arsinel, la „RETEAUA DE IDOLI”: „Sunt Arsinel, cu bunele si cu relele mele. Mai mult de atat nu mai pot sa dau, nu mai am timp!”

De numele invitatului Irinei Pacurariu la „Reteaua de idoli”, in editia de luni, 18 octombrie, de la ora 21:00, la TVR 2, se leaga o jumatate de secol de umor romanesc. E suficient sa spui Alexandru Arsinel ca sa te gandesti la roluri memorabile in teatru si film, spectacolele de revista dar si marea sa pasiunea pentru muzica.

La 82 de ani, maestrul Alexandru Arsinel a ramas asa cum il stim: expansiv, volubil si inzestrat din plin cu simtul umorului. Fata in fata cu Irina Pacurariu, in interviul pentru „Reteaua de idoli”, actorul socheaza prin firesc si sinceritate, dar si prin nostalgia dupa cuplul „Stela si Arsinel”. „Am intalnit un Alexandru Arsinel la 82 de ani, care face proba rezistentei, desi a trecut in ultimii ani prin dure suferinte medicale si personale, care au sters mult din sunetul aplauzelor in care i-a placut sa-si traiasca viata. La patru ani de cand partenera si prietena lui ii zambeste doar din cuplete de arhiva, Alexandru Arsinel evoca zecile de ani in care a impartit scena cu Stela Popescu si accepta sa fie provocat cu cele mai sensibile capitole din viata lui”, spune Irina Pacurariu.

In anul 1978, destinul a aranjat lucrurile in asa fel incat Alexandru Arsinel sa devina partenerul de scena al Stelei Popescu. De atunci, cuplul a facut istorie in umorul romanesc. Prietenia dintre Stela Popescu si Alexandru Arsinel a durat 40 de ani. Cei doi artisti indragiti s-au despartit in urma cu cativa ani, pentru totdeauna, dupa ce Stela Popescu s-a stins din viata fulgerator. Alexandru Arsinel marturisea ca odata cu disparitia partenerei sale de scena, s-a dus si o parte din el.

„Irina Pacurariu: Cum va striga nepotii?
Alexandru Arsinel: Bunelu! Cel mai frumos imi zice Maria… E in clasa a XI-a, o fata foarte frumoasa. Zilele astea a fost pe aici. Si cand vin si intra isi pun masca, pentru ca nu este usor sa intre intr-o casa de teama „criminalului” asta care umbla prin aer…
Irina Pacurariu: Nu v-a ocolit…
Alexandru Arsinel: Nu, aproape pe nimeni nu a ocolit. Asta mi-a fost destinul… Sa fiu la dispozitia oamenilor, la tot ceea ce vor ei sa gandeasca despre mine. Fie ca imi convine, sau nu imi convine. Sau ma judeca din punct de vedere al unor lucruri mai mult sau mai putin adevarate. Sunt Arsinel, cu bunele si cu relele mele… Mai mult de atat nu mai pot sa dau, nu mai am timp!”, a spus Alexandru Arsinel la „Reteaua de idoli”, in editia de luni, 18 octombrie, de la ora 21:00, la TVR 2.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/10/RDI_Alexandru-Arsinel2.jpg