Muzica

ALTERNOSFERA LANSEAZA SERIA DE CONCERTE THEATROLL CORBUL TROIAN

ALTERNOSFERA, una dintre cele mai indragite trupe rock de limba romana, lanseaza proiectul THEATROLL – o serie de concerte in cele mai frumoase sali de spectacol din Romania si Republica Moldova.

Primele 6 evenimente THEATROLL CORBUL TROIAN vor avea loc in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu si Brasov, dupa cum urmeaza:

• 29, 30 septembrie 2022, ora 20:00 – Bucuresti, Opera Nationala Romana
• 31 octombrie 2022, ora 20:00 – Cluj-Napoca, Opera Nationala Romana
• 2 noiembrie 2022, ora 20:00 – Timisoara, Opera Nationala Romana
• 4 noiembrie 2022, ora 20:00 – Sibiu, Filarmonica de Stat, Sala Thalia
• 7 noiembrie 2022, ora 20:00 – Brasov, Teatrul „Sica Alexandrescu”

THEATROLL a pornit din dorinta de a le oferi prietenilor nostri, fanii muzicii Alternosfera, o serie de concerte in care cele mai iubite piese ale noastre sa fie reinterpretate si cantate pe scena, alaturi de orchestra.

Pentru THEATROLL vom schimba scena de club si de festival cu o scena de teatru, unde luminile, decorul si costumele ne vor ajuta sa construim, alaturi de publicul nostru, un nou univers. Acela al CORBULUI TROIAN. Desi CORBUL TROIAN are aceeasi mecanica precum omologul lui legendar, adica infiltrarea, corbul troian este, pentru THEATROLL, cu adevarat un cadou, nicidecum o capcana; CORBUL TROIAN este cadoul nostru pentru fanii Alternosfera; un eveniment pentru care am lucrat in timpul pandemiei, atunci cand toate scenele, fie ele de muzica sau de teatru, au fost inchise.
Alternosfera

Prestatia artistica, show-urile mereu explozive, energia debordanta si numarul extrem de mare de fani prezenti la concerte au facut ca Alternosfera sa devina un “etalon” pentru zona de rock si alternative de la noi din tara. De-a lungul timpului, trupa a sustinut sute de concerte in Romania si Republica Moldova, lansand pana in prezent 6 albume si un EP, printre cele mai cunoscute hituri numarandu-se Orasul 511, Wamintirile, Ploile nu vin, Inchisoarea alba, Doua Eve, Muta, Haosoleum, Lucis, Epizodia.

Biletele pentru evenimentele THEATROLL CORBUL | TROIAN s-au pus in vanzare in reteaua www.iabilet.ro.

Un mic preview THEATROLL | CORBUL TROIAN se poate urmari aici: https://youtu.be/kl5z1dhW0xE

Producator: ARTmania

Partener media: Rock FM

Alternosfera
www.alternosfera.com
www.youtube.com/alternosferaofficial
http://instagram.com/alternosfera
www.facebook.com/alternosfera
https://music.apple.com/us/artist/alternosfera/1020614844

Alternosfera a fost fondata in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, avand in prezent doar 3 persoane din formula initiala: Marcel, Marin si Dumitru.
In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.

Primul album, “Orasul 511” a fost lansat in mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formatia isi avea sala de repetitie. Albumul include piesa “Wamintirile”, single ce a „invadat” posturile de radio si televiziune din Romania.

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza “Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica”. Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric in creatia sa, iar in toamna lui 2008 lanseaza EP-ul “Flori din groapa Marianelor”.

Albumul „Virgula”, lansat in 2012, reprezinta prima parte dintr-un triptic conceptual al formatiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” si „14”.
Chintesenta tripticului ePIsodia graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice PI (π). Invaluita in trecut de misticism, constanta π, datorita relatiei sale cu natura cercului, este inseparabila de sfera si univers. Conceptul ePIsodia este inseparabil de Alternosfera si universul sau: publicul.

Virgula reprezinta miezul tripticului ePIsodia, titlu pe care il poarta al 3-lea album cu 14 piese. Virgula separa si uneste in acelasi timp intregul de fractionar, rationalul de irational, realitatea de vis, sentimentele distincte si episoadele discrete de sirul continuu al vietii.

„Arunca-mi”, „Doua Eve”, „Muta”, sunt piese ce au fost difuzate in heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare in Romania al acestui album s-a incheiat printr-un concert-eveniment la Bucuresti, in Turbohalle, unde Alternosfera a cantat in fata a peste 2 000 de fani, numar deosebit de mare de spectatori la acea vreme.

Al doilea album ce face parte din tripticul ePIsodia este “Epizodia”. Albumul a fost lansat in 2013, in Ziua Internationala Pi (π), respectiv luna 3, ziua 14 (14 martie). Turneul de lansare al albumului a cuprins concerte in 12 orase din Romania, incheindu-se cu primul concert al trupei la Arenele Romane, la care au participat peste 3.000 de oameni, Alternosfera fiind prima trupa de rock alternative romaneasca care a strans un numar atat de mare de spectatori la un concert propriu.

In octombrie 2015, trupa lanseaza la Arenele Romane un nou album – “Haosoleum”, care inchide astfel tripticul ePIsodia. Din acest album fac parte single-urile “Haosoleum”, “Cad fulgi”, “Dialog K” etc.

“Arhitectul din Babel” este cel de-al saselea album al trupei. A fost lansat in 2019 printr-un show de proportii la Arenele Romane si cuprinde piesele “Lucis”, “Fantanile”, “Amanet” etc.

Alternosfera inseamna:
Marcel Bostan – voce, clape
Marin Nicoara – chitara
Sergiu Aladin – chitara
Dumitru Costin – bass
Nick Russu – tobe

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/09/foto-Alternosfera-small.jpg

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu