Comunicate

Andi Vasluianu, la „Reteaua de Idoli”: „Eu cred ca inca nu am ajuns nicaieri, tot caut!”

Irina Pacurariu continua seria interviurilor de elita la „Reteaua de idoli”. Luni, 11 aprilie, de la ora 21:00, la TVR 2 vine un actor foarte indragit de public: Andi Vasluianu.

Invitatul Irinei Pacurariu la „Reteaua de Idoli” se numara printre cele mai cunoscute figuri ale noului val cinematografic romanesc. In varsta de 47 de ani, Andi Vasluianu este unul dintre reprezentantii cei mai apreciati ai tinerei generatii de actori, extrem de expresiv, cu sarm si umor bine dozat, preferat de aproape toti regizorii de la noi. Actorul Andi Vasluianu este foarte prolific jucand, din 1997 si pana azi, in aproape 50 de filme iar in teatru a interpretat tot atatea roluri. Mai mult, are deja un premiu Gopo pentru „Cel mai bun actor in rol secundar”, in filmul „Hartia era albastra” (2007), si o nominalizare Gopo pentru „Cel mai bun actor”.

Absolvent al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” (promotia 1999, clasa Sanda Manu), Andi Vasluianu marturiseste: „M-am facut actor pentru ca iubesc aceasta meserie si iubesc cum m-a modelat actoria. Cred foarte tare ca introspectia pe care mi-o da actoria, mi se potriveste manusa. N-as fi putut sa simt la fel de mult daca as fi ales altceva”.

Despre stilul sau, Andi Vasluianu spune ca „Imi place mai mult cuvantul a interpreta decat expresia a intra in personaj”. Iar despre parcursul sa profesional, a dezvaluit la „Reteaua de Idoli”: „Intai am intrat la o brutarie turceasca, cum era la inceputul anilor 90 si caram faina. Ma duceam pe la 4 dimineata ca sa descarcam camionul. Pe atunci, eram elev la seral, iar dupa amiaza ma duceam la scoala. Maximum pe care l-am facut in acel loc de munca, am impletit o japoneza.
Eu nu cred ca ai ajuns undeva si s-a terminat. Apoi, devine totul o bucurie. In viata reala, nu se intampla asa la nimeni. Cred ca inca nu am ajuns nicaieri, tot caut. La un moment dat, se vor inmulti momentele acestea traite in prezent si ma voi bucura mai mult. Cred ca, de fapt, asta caut. Sa traiesc aici, acum si sa ma bucur de tot ceea ce primesc”, a spus invitatul Irinei Pacurariu in emisiunea „Reteaua de Idoli” de luni, 11 aprilie, la TVR 2.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/04/RDI-ANDI-VASLUIANU.jpg