Comunicate

Andreea Dinu din Romanati e „Vedeta populara” a verii 2021!

Olteanca de 19 ani a fost desemnata castigatoarea sezonului 6 al emisiunii. Iuliana Tudor ne asteapta la TVR 1 si duminica viitoare, la o editie speciala, cu cele mai bune momente ale sezonului.

„Nu ma pot stapani, imi vine sa sar in sus, sa ma rostogolesc!… Numai sa scot toata fericirea asta! E peste masura mea, ma depaseste! E ceva ce n-am visat ca se va intampla!”, sunt primele cuvinte ale Andreei Dinu, „Vedeta populara” a acestei veri, dupa castigarea Marii Finale si a premiului de 100.000 de lei, duminica seara. Tanara de 19 ani din Romanati, Olt, a reusit sa impresioneze juriul emisiunii de la TVR 1 si sa isi surclaseze adversarele. Emisiunea realizata si prezentata de Iuliana Tudor continua, duminica viitoare, cu o editie „best of” a sezonului 6.

Andreea Dinu visa sa urmeze Conservatorul, in Bucuresti. Pandemia si toata situatia creata in ultimul an au determinat-o, insa, sa se razgandeasca. A cautat o facultate tehnica, mai de viitor, spunea ea, iar acum este studenta la Facultatea de inginerie medicala, un domeniu care se ocupa de aparatura din spitale. Andreea canta de la 16 ani. A inceput cu nea Dorel Langa, de la ansamblul din sat. Mama si bunica, iubitoare de folclor, i-au fost mereu alaturi, iar tatal a sprijinit-o de departe. E plecat de 10 ani sa munceasca in strainatate.
La „Vedeta populara”, Andreea a reusit sa cucereasca inimile publicului si sa obtina voturile juriului de la prima editie, in care am vazut-o in duet cu Georgeta Chitoran, un model pentru tanara generatie de artisti. In Semifinala, Andreea a optat pentru o piesa din folclorul bulgaresc si o melodie dintr-un obicei reprezentativ zonei sale, „Cantecul bradului”. Talentul si pasiunea tinerei pentru traditii si folclor le-a demonstrat si in Finala din 20 iunie, cand a ales sa interpreteze o piesa din repertoriul lui Gabi Lunca, in care a simtit ca se regaseste, „Spune, spune, pui de corb” si a incheiat cu un cantec pe care il iubeste – „Dealu-i deal si valea-i vale”.

„Vedeta populara” si-a desemnat castigatoarea, dar serile de duminica de la TVR 1 vor fi dedicate, in continuare, folclorului. Pe 27 iunie, urmarim o editie speciala a emisiunii realizate si prezentate de Iuliana Tudor, in care revedem cele mai frumoase momente din sezonul 6.
Iuliana Tudor: „Cu fiecare castigator al Trofeului ‘Vedeta populara’, ne ramane satisfactia unui sezon implinit! Lacrimile de bucurie ale Andreei si uimirea totala de pe chipul ei cand si-a auzit numele ne vor insoti in pregatirea urmatorului sezon, cel cu numarul 7. Un sezon in care asteptam alti concurenti cat mai buni. Succes pe mai departe, Andreea, si succes tuturor celor care vor veni la ‘Vedeta populara’ pe viitor!”