Antreprenoriat Comunicate

Antreprenoriatul – o sansa la dezvoltare pentru comunitatea marginalizata din Razvani

Vineri, 4 septembrie 2020, a avut loc festivitatea de acordare a subventiilor în valoare totala de 250.000 Euro catre cei 10 castigatori ai concursului de planuri de afaceri ce vor fi realizate in comunitatea Razvani (Lehliu-Gara), in cadrul proiectului KETANES (IMPREUNA).

Cei 10 viitori antreprenori au primit cate o subventie in valoare de 25.000 Euro pentru infiintarea firmelor si crearea de locuri de muncă la nivel local, esentiale pentru dezvoltarea comunitatii din Razvani. Le doresc mult succes!”, a declarat dl. Iulian Iacomi, primarul orasului Lehliu-Gara, prezent la evenimentul care a avut loc la Casa de Cultura din oras.  IMM-urile sunt foarte importante pentru economie si va felicit pentru curaj si pentru ca v-ati asumat multe responsabilitati! Vom fi alaturi de Primaria Lehliu-Gara pentru a putea sa va asigure sprijin in continuare. Va urez mult succes!” , a afirmat dl. Valentin Barbu, presedintele Consiliului Judetean Calarasi.

Printre firmele care vor fi sprijinite se numara o farmacie, un service si o spalatorie auto, doua vulcanizari, un magazin de legume-fructe, un fast food, o firma de amenajari peisagistice si doua sali de jocuri video.

“Pentru o comunitate mica precum Razvani, 250.000 Euro este o suma importanta pentru incurajarea spiritului antreprenorial. La aceasta realizare, se adauga celelalte activitati din proiect, precum achizitionarea de containere pentru scoala, programele «Scoala dupa Scoala» si «A doua sansa», cursurile de calificare pentru adulti, precum si asigurarea de servicii sociale si de sanatate. Urmeaza, in curand, si lucrari de imbunatatire in domeniul locuirii pentru 80 de gospodarii, a precizat dl. Corneliu Visoianu, managerul proiectului KETANES.

Iata ce spun cativa dintre antreprenori:

 “Așteptam cu nerabdare sa deschidem farmacia pentru ca este necesara. Procurarea medicamentelor este o mare problema pentru locuitorii din Razvani, care trebuie sa se deplaseze la Lehliu pentru acest lucru. O farmacie mai aproape inseamna sanatate, timp si bani” – dl Fanel Olteanu;

“Vulcanizarea va fi o afacere de familie, pe care imi doresc sa o dezvolt. Eu sunt deschisa si cred ca toata viata avem ceva de învatat, iar antreprenoriatul a fost o sansa pentru mine. Nu este usor, dar e o cale prin care pot sa fiu activa profesional, sa dezvolt o afacere si sa fiu, in acelasi timp, aproape de familie” – dna Otilia Toma;

“Prin afacerea mea, voi realiza amenajari peisagistice si intretinerea spatiilor verzi. Plantele si gradinile sunt pasiunea mea, acasa la mine este ca la gradina botanica. Proiectul KETANES ma va ajuta sa-mi implinesc visul si sa-mi urmez pasiunea. Am deja clienti, asa ca am facut prima angajare si intentionez sa mai angajez, pentru ca va fi de munca” – dna Florentina Gologan.

Cei 10 antreprenori s-au axat pe urmatoarele domenii de activitate: Olteanu Bibilica Fanel (farmacie), Burlacu Ionut Florin (magazin de legume fructe), Bujor Vali Bujor (shaormerie), Kiriac Emanuel Ieremia (service auto), Kiriac Valerica (vulcanizare), Gologan Florentina (vulcanizare), Gheorghe Flori Laura (spalatorie auto), Toma Otilia (amenajari peisagistice), Stoica Florina Iuliana si Bujor Laura (sali de jocuri video). Proiectul „KETANES – Masuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizata Razvani” (SMIS 114630) este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. Obiectivul proiectului, care include 751 de beneficiari, este reducerea saraciei si excluziunii sociale prin masuri integrate in comunitatea Razvani. Proiectul este implementat de Asociatia C4C – Communication for Community, in parteneriat cu Primaria Orasului Lehliu-Gara, Scoala Gimnaziala nr. 1 Razvani, Libro Events si Asociatia Brahma.