Cazuri umanitare Comunicate

Avionul lui Mos Craciun: ajutor pentru satele izolate din Romania

La inceputul lunii decembrie, tinerii piloti romani din cadrul proiectului Wings’n Dreams au zburat la Suceava cu avionul incarcat de ajutoare pentru copiii nevoiasi din satele izolate din zona.
Wings’n Dreams au fost mesagerii Mosului si au zburat cu avionul lor pana la Suceava, apoi au mers cu masinile de teren timp de doua ore prin zapada pentru a ajunge la patru din satele izolate: Buc, Cununa, Salas si Sulita.
Cu ajutorul lor, Fundatia ”Sanse Egale” fondata in 2008 de Monsson Group, a trimis incaltaminte si dulciuri pentru 50 de copii din familiile vulnerabile din acea zona. Protagonistii WND: David, Maria si Bogdan s-au intalnit cu locuitorii, au discutat despre nevoile lor si cum pot fi ajutati in continuare sa duca un trai mai bun. Au fost momente de suflet in care localnicii le-au spus povestile lor si le-au aratat cum e viata lor de zi cu zi intr-un loc in care foarte rar vin oameni din alte zone ale tarii.
Pe langa pachetele pentru copii, fundatia Sanse Egale ofera burse lunare pentru doua dintre familii, una cu trei si alta cu sapte copii, pentru a-i ajuta pe acei copii sa mearga la scoala.
Una din aceste familii este formata din 7 copii cu varste intre 1 si 13 ani si un singur parinte apt de munca, mama, care este nevoita sa mearga sa lucreze ziua la taiat lemne, pentru a castiga bani. Au nevoie de tot ajutorul celor care il pot oferi, indiferent ca este vorba de produse alimentare sau haine.
Fundatia ”Sanse egale” incurajeaza oamenii de afaceri si companiile- daca au posibilitatea de a ajuta acesti copii din satele izolate din zona Sucevei, sa directioneze 2% din impozitul pe venit pentru aceasta cauza.
Scopul Fundatiei „Sanse Egale” este ajutorarea, prin programe si activitati cu caracter umanitar si caritabil, a copiilor orfani, a copiilor defavorizati din mediul rural, a batranilor si a familiilor defavorizate; reducerea poluarii si educarea si constientizarea populatiei asupra mediului inconjurator. FSE ofera anual burse de merit si de studiu, rechizite si hainute elevilor din familii nevoiase, precum si pachete familiilor in dificultate. In 6 ani, au fost acordate in medie 10 burse/an si au primit pachete aproximativ 8000 de copii si 1000 de familii. Toti copiii care au primit burse au indeplinit criteriile de mentinere a acesteia, inclusiv cel al prezentei minime.
Proiectul Wings’n Dreams este primul vlog de aviatie si aventura din Romania cu o componenta educationala pentru tineri si care isi propune sa lanseze un trend care promoveaza un stil de viata sanatos si activ. Cel mai recent Vlog Avionul lui Mos Craciun poate fi vizualizat la acest link https://wingsndreams.ro/xmas-episode/