Comunicate

Camilla George Quartet – recital la TVR3 –

Urmariti joi, 24 septembrie, de la ora 23:30, reprezentatia oferita de trupa condusa de britanica de origine nigeriana la Jazz Festival Ploiesti editia 2019

 

Camilla George – nominalizata la Premiile MOBO (Music Of Black Origin), este o saxofonista nigeriana si star al trupei “Jazz Jamaica”. Are propriul ei proiect mult laudat, in care prezinta starurile noii scene de jazz a Regatului Unit al Marii Britanii. Numita “fata de aur a jazz-ului” de catre “The Evening Standard”, albumul ei de debut, “Isang” (care inseamna aventura, voiaj, in Ibibio, limba ei natala) a fost foarte bine primit. Urmatorul sau album, “The people could fly” (“Oamenii ar putea zbura”), care a fost lansat in toamna lui 2018, s-a dovedit a fi genial, pe el aparand invitatul special Omar, dar si chitaristul Shirley Tetteh. Asa cum a spus Dee Dee Bridgewater: “Lumea este in siguranta, pentru ca o avem pe Camilla”.

Dragostea Camillei de a imbina muzica africana cu cea a vestului pentru a-si crea propriul ei stil este unul din motivele principale ale faptului ca este o personalitate foarte influenta a noii scene de jazz a Londrei, impreuna cu Nubya Garcia, Shabaka Hutchings si Zara McFarlane. Muzica ei este o combinatie hipnotizanta de afrofuturism, hip-hop si jazz. Muzica ei are mesaje politice si este puternic legata de istoria africana, mai ales de sclavagism.

Ultimul sau album urmareste poveati impartasite de batrini din generatie in generatie si care, desi extrem de triste, sunt totodata si povesti pline de speranta pentru oamenii de culoare si pentru omenire, ca vom trai intr-un final in armonie.
Camilla George este o saxofonista, compozitoare si profesoara ce traieste in Londra. A inceput sa cante cand avea doar 11 ani, cand a castigat un curs de muzica si, apoi, lectii de saxofon. Camilla a studiat cu multe nume grele ale jazz-ului, precum: Jean Toussaint, Tony Kofi, Christian Brewer, Julian Siegal si Martin Speake. In 2012 a terminat masterul in Jazz la Colegiul de Muzica Trinity, unde a castigat si o bursa Archer pentru rezultate impresionante.

Din 2004 pana astazi, Camilla a lucrat atat cu Tomorrows Warriors cat si cu Nu Civilisation Orchestra (incluzand, de asemenea, un tur prin Marea Britanie, in mai multe sali prestigioase, precum Queen Elizabeth Hall), sustinand, de asemenea, multe workshop-uri pentru membrii tineri ai familiei The Warriors.

In 2009 s-a alaturat trupei premiate Jazz Jamaica, din care au facut parte si Jason Yarde, Soweto Kinch si Nathaniel Facey, iar alaturi de Jazz Jamaica si Ernest Ranglin a concertat la clubul de jazz Ronnie Scotts, din Londra. In 2013, trupa Jazz Jamaica a fost nominalizata pentru un premiu MOBO pentru performanta in jazz. Mai recent, in octombrie 2014, Camilla a cantat la Ronnie Scott’s timp de 3 nopti consecutive cu Jazz Jamaica. Spectacolul a primit recenzii grozave si a fost apreciat de public.
In 2014 s-a alaturat si trupei Courtney Pine’s Venus Warriors, o trupa formata doar din femei, care a debutat la clubul The Hideaway.
Camilla George a lucrat cu multe trupe, cum ar fi Tomorrow’s Warriors, Nu Civilization Orchestra si Jazz Jamaica. Din 2014, are propriul ei cvartet, si iubirea ei pentru muzica africana si cea a vestului este influentata de tara ei de origine, Nigeria.

Sursa informatii: Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiesti