Comunicate

Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier 2022, in direct la TVR 2

Miercuri, 23 martie, TVR 2 da startul transmisiunilor in direct de la Campionatului Mondial de patinaj artistic 2022, care anul acesta va avea loc la Montpellier, Franta. Romania va avea un sportiv in competitie, pe Julia Sauter, antrenata de Marius Negrea.

„A fost foarte greu de obtinut baremul la programul scurt, care ii mai lipsea Juliei, pe care abia dupa al optulea concurs international din sezon l-a realizat, in februarie, la Ljubljana. Lucru pe care l-a facut mai bine la programul liber, al carui barem l-a reusit deja la al 3-lea concurs din sezon, la Nisa. Asadar, noi speram sa evolueze fara greseala si cu speranta ca noua alte patinatoare sa greseasca si astfel sa prindem finala de 24. Julia e bine pregatita, este in forma, dar din pacate, nu depinde numai de ea, ci si de adversare, care, la randul lor, sunt cele mai bune din lume”, spune antrenorul Marius Negrea, fost patinator competitional roman.

Ne-au incantat la europenele de la Tallin, ne-au facut sa visam la JO Beijing, artistii patinajului artistic isi iau acum ramas bun de la acest sezon, in direct, la TVR 2. In absenta sportivilor rusi, lupta pentru medalii este deschisa. Vor fi la start campionii olimpici de la dans, francezii Papadakis-Cizeron, dar americanul incoronat la Beijing, Nathan Chen – regele cvadruplelor, va lipsi in urma unei accidentari.

„Pentru prima data in istorie, lipsesc la un Campionat Mondial patinatorii din Rusia. Deci lupta e deschisa, mai ales la proba feminina si la cea de perechi, unde lipsesc cele trei reprezentante ale Rusiei, care ocupau de obicei majoritatea locurilor de pe podium. Asadar, celelalte sportive, doua din Japonia, doua din Coreea si reprezentanta Europei, belgianca Loena Hendrickx, se vor lupta pentru medalii. Restul sportivelor vor profita atat de absenta celor trei rusoaice, cat si de cea a patinatoarei din Belarus, Viktoria Safonova (locul 13 la J.O. si 9 la C.E.) pentru ca si ea este suspendata.
La perechi, in afara de cele trei cupluri rusesti, mai lipsesc si Campionii Olimpici si Mondiali en titre, chinezii Sui Wenjing si Han Cong. Asta pentru ca delegatia chineza nu va fi prezenta in Franta, in urma problemelor de Covid-19 si a carantinei obligatorii pentru cetatenii chinezi care vin in Europa”, adauga antrenorul.
Programul TVR 2 al transmisiunilor Campionatului Mondial de patinaj artistic Montpellier 2022

Miercuri 23 martie:
15:30 Proba feminina-program scurt Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier
21:00 Proba feminina – program scurt (R)
22:00 Proba perechi-program scurt Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier
02:45 *Rezumat Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier
Joi 24 martie:
15:30 Proba masculina – program scurt Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier
21:00 *Rezumat Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier
21:30 Proba perechi – Program liber +Ceremonie Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier
02:45 Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier (R)

Vineri, 25 martie:
15:40 Proba dans – program scurt Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier
20:00 Proba feminina – Program liber+Ceremonie Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier

Sambata, 26 martie
13: 00 Proba masculin – Program liber Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier
20:00 Proba dans – Program liber+Ceremonie
Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier
04:25 Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier

Duminica, 27 martie
15:30 *Gala laureatilor Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier
00:20 *Gala laureatilor (R)
Comentator: Alina Alexoi

Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier 2022 va fi preluat simultan si pe TVR Moldova.

“Va fi o lupta mai deschisa ca nicidata la Mondialele de Patinaj. Fara rusi, drumul spre podium capata alta dimensiune. Japonia va fi mare favorita in probele individuale si poate sa se impuna. La masculin, ultimul aur al niponilor e din 2017, iar la feminin, din 2014. Abia astept sa-i vad pe francezii Papdakis-Cizeron cum castiga in fata publicului lor, si astept o competitie frumoasa la perechi. Se incheie un sezon greu pentru toti, vremurile sunt marcate de razboi, asa ca, va invit sa ne refugiem impreuna la TVR 2 in lumea frumoasa a patinajului”, a spus Alina Alexoi.

In Franta, regulile anti-Covid s-au mai relaxat, mai ales la nivel de tara. Dar Federatia Internationala de Patinaj (ISU) pastreaza in continuare aceleasi masuri dure, pe care le-a aplicat atat in ianuarie la Europenele de la Tallinn, cat si la JO de la Beijing. Astfel, toti participantii (sportivi, antrenori, delegati si oficiali) vor trebui sa prezinte un test PCR, la sosire si vor efectua inca un test rapid la fata locului, inainte de acreditare. Apoi, zilnic, cate un test rapid antigen. Purtarea mastii in permanenta la patinoar este obligatorie.