Comunicate

Cand spunem arta, spunem si folclor – galerie foto –

Iuliana Tudor ne promite o noua seara plina de emotie si bucurie, la cea de-a doua editie a sezonului 5 „Vedeta populara”. Emisiunea se vede la TVR 1, duminica, 18 octombrie, de la ora 21:00.

Si-a dorit atat de mult sa ajunga la „Vedeta populara”, incat a venit de trei ori la preselectii! Si pentru ca a treia oara a fost norocoasa, o vom vedea pe tanara din Targu Mures duminica, 18 octombrie, de la ora 21:00, urcand pe scena alaturi de Iuliana Tudor, la cea de-a doua editie a sezonului 5 al emisiunii.

Casatorita de curand cu colegul de clasa din scoala generala, care o sustine sa imbratiseze cariera muzicala pe care si-o doreste, prima concurenta are de infruntat adversari bine pregatiti si talentati.

Fost sef de promotie si cu master in economie, al doilea concurent crede ca viata este frumoasa, chiar si dupa ce a fost lovit in nenumarate ocazii. Bucovineanul de 25 de ani si-a pierdut mama si bunicul la o distanta de doar cateva luni, cand el avea 8 ani, ramanand in grija bunicii materne. Luna trecuta, si-a intemeiat insa propria familie, iar acum singurele dispute sunt asupra… numarului si sexului viitorilor copii.

Banatul este reprezentat de o tanara din Caras Severin, care a hotarat sa devina cantareata cand avea… 5 ani. A copilarit la sat cu cele doua surori si cu parintii, care au muncit din greu pentru a le vedea realizate. Prin muzica, reuseste sa-si faca fericiti parintii, care plang de bucurie cand o aud cantand. Sa vedem daca reuseste sa ii impresioneze si pe cei de acasa, duminica seara, la „Vedeta populara”.

Din dorinta de a-si cauta un costum traditional cat mai frumos, urmatoarea concurenta si-a luat mama de mana si a inceput sa caute prin satele de pe Valea Tarnavelor. Rezultatul? A strans peste 1000 de costume, vesela, mobilier, fotografii si a facut o expozitie etnografica, la Dumbraveni, intr-un grajd renovat din curtea bisericii unde tatal ei este preot. Cu ce costum ne va lua ochii duminica seara, ramane de vazut.

La doar 18 ani, ultima concurenta a serii este solista, dar si instrumentist la cobza, caval, fluier si nai in taraful „Florile-n crang” al Colegiului National Pedagogic „Stefan Velovan” din Craiova, la care invata. De altfel, colegele din taraf au hotarat sa o sustina si in aceasta proba a talentului, urcand alaturi de ea pe scena „Vedeta populara”.

Cei cinci concurenti sunt sustinuti, in aceasta editie a emisiunii, de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene” din Constanta, a Centrului Cultural Teodor Burada, dirijor Cristian Obrejan.

Cinci tineri cu visuri mari, talentati si dornici sa devina „Vedeta populara” a anului 2020, ne asteapta la TVR 1, de la ora 21:00, alaturi de Iuliana Tudor, la o seara de cantec si bucurie. Care dintre ei va reusi sa obtina mult ravnitul loc in semifinala vom vedea duminica seara, cand toata Romania e populara.