Comunicate

„Castiga Romania!” – debut atipic in sezonul premierelor

Asa cum ne-a obisnuit, Virgil Iantu revine cu noi si diverse provocari pentru pasionatii singurului concurs de cultura generala pe teme despre tara noastra, „Castiga Romania!”.
De aceasta data, noul sezon, cel cu numarul opt, are un debut atipic, in ton cu prima zi a lunii aprilie. Joi, 1 aprilie, de la ora 20:00, o editie speciala „Castiga Romania!” care face, in premiera, o trecere prin cele mai relevante momente din cele sapte sezoane de pana acum. Zecile de editii cu sutele de participanti si cei foarte putini castigatori – reprezinta “piatra de temelie” a noilor sezoane care, fiecare, a reusit sa fie mai bun si mai competitiv. Prima editie din cel de-al optulea sezon va fi difuzata din 5 aprilie, de la ora 20:00, la TVR 2.

„Cand am inceput, nu am realizat cat de mare va fi impactul acestui show de televiziune, cine vor fi concurentii, cum va reactiona publicul. Am pornit de la ideea ca Romania merita un concurs, o productie care sa arate ce e bun, ce e nou, cu ce ne putem mandri, pentru ca, stiti foarte bine, lucrurile rele au fost si sunt puternic mediatizate, pe cand cele bune, de multe ori, stau cu modestie ascunse. Asta m-a atras la Castiga Romania: nu e doar un concurs, e o emisiune educativa si inspirationala care era si este necesara. Vrem sa vedem la televizor oameni care au valoare cu adevarat, chiar daca nu sunt vedete sau celebritati. Vrem sa vedem oameni autentici, care reusesc sa treaca peste greutatile zilnice cu fruntea sus”, a spus prezentatorul Virgil Iantu in debutul celui de-al optulea sezon.

„Castiga Romania!” este show-ul pentru care trebuie sa-ti antrenezi mintea, iar de luni, 5 aprilie, de la ora 20:00, fanii ii vor cunoaste pe concurentii sezonului cu numarul opt. Se anunta o competitie stransa si foarte interesanta pentru ca cei de acasa vor afla din culise primele impresii „la cald” ale concurentilor.

Chiar daca au varste si profesii diferite, de la medic, sculptor, balerina, lacatus, scriitor, broker, student, balerina, padurar, avocat, cantaret in biserica, politist, pompier, stomatolog, bibliotecar, actor, expert in istoria armamentului, paznic, brancardier, instructor auto, terapeut, insotitor de bord, profesor, economist sau cadru militar, totii cei intrati in competitie sunt foarte bine pregatiti.

„Preselectia online a venit cu multe surprize „la pachet”: depasirea tuturor asteptarilor privind numarul de inscrieri – care a fost cu mult mai mare fata de cel estimat (avand in vedere contextul si modul in care s-a desfasurat castingul). A surprins in acelasi timp calitatea si diversitatea celor inscrisi (varste, domenii de activitate, resedinte etc). Acest sezon se diferentiaza de celelalte prin determinarea participantilor si bucuria jocului. Concurentii savureaza experienta! Poate si perioada prin care trecem face ca lucrurile sa capete o incarcatura diferita… Este un sezon al „premierelor”!”, a spus Diana Pascal, producator „Castiga Romania!”.

Din noul sezon se schimba si premiul in carte – concurentii vor primi un volum care cu siguranta, le va schimba viziunea asupra trecutului: „Istoria. Din zorii civilizatiei pana in zilele noastre”, de Adam Hart-Davis.

„Ce ne dorim in viitor?! Am un raspuns simplu si clar: sa Castige Romania! Sa devenim tara care investeste in educatie, care isi sustine valorile, care invata sa aprecieze mai mult si sa critice mai putin. Imi doresc ca toti oamenii pe care i-am cunoscut sa tina legatura unii cu altii si sa construiasca impreuna o lume mai buna pentru copiii nostri. Imi doresc sa ii imbratisez pe toti, chiar daca e pandemie si o fac virtual, vreau sa simta ca sunt apreciati si sustinuti. Asta ne dorim pentru viitor”, a mai spus Virgil Iantu.