Comunicate

„Castiga Romania!” revine la TVR 2. Care sunt nouatile celui de-al saptelea sezon – foto –

Ne pregatim de intalnirea cu cel mai alert sezonul al concursului de cultura generala „Castiga Romania!”, difuzat de TVR 2.

Concurentii, veniti din cele mai surprinzatoare domenii de activitate, sunt bine pregatiti iar schimbarile de regulament ofera acum mai multe sanse la marele premiu: un autoturism.

Luni, 14 septembrie, de la ora 20:00, prezentatorul TV Virgil Iantu da startul celui de-al saptelea sezon al singurului concurs de cultura generala. „Castiga Romania” revine cu un format alert, mai multe premii puse in joc si cu sansa ca in acest sezon sa se castige marele premiu si, astfel, cel mai bun concurent sa intre in posesia unei masini. Asa cum ne-am obisnuit, gazda show-ului, Virgil Iantu, este gata sa puna intrebari concurentilor, de luni pană joi, la ora 20:00.

„E foarte bine ca putem incepe noul sezon chiar in situatia aceasta ciudata pe care o traim. Ne adaptam si am adaptat si conditiile de filmare. Formatul „Castiga Romania!”are cateva noutati din acest punct de vedere: absenta din studio a insotitorilor si a prietenilor la care concurentul ar fi trebuit sa apeleze la intrebarea ajutatoare „Intreaba un prieten”, care va fi pusa acum prin telefon. Pe langa asta, ne-am gandit la o solutie ca premiul cel mare, autoturismul, sa fie dat in fiecare sezon. Am hotarat ca, daca nu avem un concurent care sa castige 10 editii consecutive in fiecare sezon, vom organiza o finala, o editie speciala in care premiul sa fie dat celui mai bun dintre cei mai buni concurenti, dupa criterii foarte clare”, a spus Virgil Iantu.

„Castiga Romania!” se pregateste de cel mai lung sezon – 71 editii, dar echipa spune ca va avea bucuria ca la final sa acorde şi MARELE PREMIU, autoturismul, celui mai bun dintre concurenti – fie celui care castiga 10 editii, fie unuia dintre cei mai buni 3 concurenti care se califica intr-o ultima editie in care se vor lupta pentru masina.

Cel de-al saptelea sezon „Castiga Romania!” va avea un format imbogatit din punct de vedere vizual, prin adaugarea unor imagini la intrebarile de la final de runda 1 sau 2, la care concurentii care parasesc concursul pot castiga 200, respectiv 400 de lei. Imaginile contin peisaje, obiective turistice, portrete ale unor personalitati, dar si obiecte sau mancaruri traditionale romanesti si astfel redescoperim impreuna ce tara frumoasa si bogata avem.

In ceea ce priveste concurentii, putem spune ca ne asteptam la o competitie stransa. Chiar daca au profesii diferite, de la profesor de istorie, geografie, lb. romana, englea sau religie, pana la ingineri, IT-isti, studenti, jurnalisti sau politisti, pompieri, postasi, bibliotecar, electrician, papusar, agent de securitate sau impiegat de miscare, sunt cu totii foarte bine pregatiti.

„Castiga Romania!”, show-ul pentru care trebuie sa-ti antrenezi mintea.

Echipa TVR si regizorul Bogdan Albu au pregatit si un inedit spot de tip advertising pentru cel de-al saptelea sezon „Castiga Romania!”.

„Mi-a placut foarte mult conceputul. Am insistat pe ritm, pe vizual. Ne-am folosit de metafora cu ringul de box, care se transforma intr-un ring al ideilor si confruntarii intelectuale. Muzica apartine trupei „Diamond Cats”. Virgil Iantu este prezentat ca un arbitru, antrenor şi gazda. Drumul concurentului porneste de la vestiar spre ring si, ca si in  sport, competitia este nonviolenta si fair play”, a spus regizorul Bogdan Albu.

Astfel, concursul de cultura generala difuzat de TVR 2 devine o competitie a mintii, a cunostintelor, a capacitatii de a face fata presiunilor. Alaturi de spotul celui de-al saptelea sezon intram in lumea metaforelor. Evident, personajul principal este Virgil Iantu, pentru ca el este cel care da nota intregului show, de la tinuta si stil, pana la felul in care arbitreaza, in linia show-ului, cu finete, eleganta si fair play. „Am ales sa ilustram prin sport pentru ca vorbim despre antrenament. „Castiga Romania este un concurs in care trebuie sa-ti antrenezi mintea. Asa cum pentru a avea performanta in sport nu este suficient doar talentul ci si antrenamentul si antrenorul. Si la „Castiga Romania!”, singurul concurs de cultura generala de la TV, este foarte important antrenamentul si antrenorul. Aici, intradevar, trebuie sa ai cultura generala ca sa nu fi eliminat de la primele intrebari”, a spus Alexandra Varlam, producator creativ.