Sport

Cei mai mari sportivi romani in competitii internationale se vad in aceasta vara la TVR

Fie ca este vorba de inot, din cadrul Europenelor de Natatie de la Roma sau de canotaj, competitie din cadrul Campionatelor Europene Multisport de la Munchen, punctul culminant al unui program amplu dedicat aniversarii a 50 de ani de la Jocurile Olimpice din 1972, telespectatorii vor trai la TVR adrenalina unor intreceri de anvergura.

Inotatorul David Popovici, omul momentului in sportul romanesc, revine la TVR in aceasta vara. Vedeta Mondialelor de la Budapesta si a Europenelor de juniori de la Bucuresti a luat startul la Campionatul European de Natatie pentru seniori, care are loc la Roma, competitie transmisa de TVR 1 in direct incepand cu 12 august. Iar campioanele olimpice Simona Radis si Ancuta Bodnar, cat si medaliatii cu argint Ciprian Tudosa, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Stefan Berariu, Mihaita Tiganescu si alti sportivi medaliati la europenele si mondialele de tineret concureaza la Munchen, la canotaj, in CE Multisport, transmise in direct tot de TVR 1.

David Popovici, azi, in semifinala de 100 m liber, la CE de Natatie Roma 2022, in direct la TVR

1.500 de sportivi din 50 de tari participa la Campionatul European de Natatie desfasurat in capitala Italiei, la Roma, intre 11 si 21 august. 231 de medalii sunt puse la bataie de organizatori in cele 11 zile de concurs la inot, sarituri in apa, inot sincron, inot in ape deschise si high diving. Printre favoritii competitiei se numara sportivul roman David Popovici, deja calificat, cu un nou record – 47.20, in semifinala de 100 m liber. Ii tinem pumnii campionului nostru astazi, 12 august, de la ora 19.00, in direct la TVR 1.

Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern participa la Roma cu o echipa formata din 11 sportivi, care concureaza in probe de inot, sarituri in apa si high diving.

Inot: David Popovici (100 m liber, 200 m liber, 400 m liber, stafeta 4×100 m liber), Alexandra Dobrin (200 m mixt, 400 m mixt), Alexandra Victorita Bogdaneci (50 m fluture, 100 m fluture), Patrick Sebastian Dinu (100 m liber, stafeta 4×100 m liber), George-Alexandru Stoica-Constantin (100 m liber, stafeta 4×100 m liber), Mihai Gergely (100 m liber, 200 m mixt, stafeta 4×100 m liber), Andrei Mircea Anghel (50 m spate, 100 m spate);

Sarituri in apa: Amelie Forster (trambulina 1 m), Angelica Muscalu (platforma 10 m);High Diving: Catalin Preda, Constantin Popovici.

Transmisiunile de la Campionatul European de Natatie Roma 2022 pot fi urmarite in perioada 12-17 august, in direct la TVR 1, de la orele 10.00 si 19.00, cu comentariul lui Emil Hossu-Longin. Si telespectatorii TVR Moldova se bucura de transmisiunile directe de natatie.

Campionatele Europene Multisport, in direct la TVR 1. Transmisiuni de canotaj, din 12 august

Cel mai mare eveniment sportiv desfasurat la Munchen dupa Jocurile Olimpice din 1972, Campionatele Europene Multisport din acest an reunesc noua sporturi olimpice si doua paralimpice, inclusiv sporturi individuale, de echipa si cu mingea (atletism, canotaj, gimnastica, kaiac canoe, ciclism, tenis de masa, triatlon, volei pe plaja, escalada). 177 de seturi de medalii vor fi distribuite castigatorilor tuturor intrecerilor care vor avea loc in Parcul Olimpic si la regata.

Telespectatorii vor putea urmari, in transmisiune directa la TVR 1, cele mai interesante intreceri de canotaj, la care participa sportivi romani medaliati la mari concursuri internationale.

La canotaj, Romania este reprezentata la Munchen in 11 probe: dublu rame, dublu vasle, 4 rame, 4 vasle, 8+1 masculin si feminin si la simplu, categorie usoara, feminin. Printre canotorii inscrisi in competitie se numara atat campioanele olimpice Simona Radis si Ancuta Bodnar, cat si medaliatii cu argint Ciprian Tudosa, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Stefan Berariu, Mihaita Tiganescu, cat si sportivi medaliati la europenele si mondialele de tineret.

Simona Radis si Ancuta Bodnar vor concura atat la proba la care au castigat aurul olimpic (dublu vasle), cat si in proba regina a canotajului, 8+1.

Echipa TVR formata din Monica Bucur, jurnalist si Marian Tabirgic, operator, este prezenta la Munchen pe perioada desfasurarii Campionatelor Europene Multisport pentru a realiza reportaje, interviuri live, precum si interventii in jurnalele de stiri.

Telespectatorii vor putea vedea transmisiunile de la Campionatul European de Canotaj (Munchen, 9-14 august) la TVR 1 dupa urmatorul program: vineri, 12 august si sambata, 13 august, ora 12.40; duminica, 14 august, ora 13.20, comentator Cristian Mindru. Intrecerile de la Campionatul European de Canotaj vor putea fi urmarite de telespectatori si la TVR Moldova.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu