Teatru si Film

Cel mai nou serial: Iubirea unei doamne – GALERIE FOTO –

LA SE„ORA - DIAGONAL TV

Din 12 octombrie, in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:05, urmariti serialul spaniol care a adus televiziunii nationale din aceasta tara, TVE, recorduri de audienta remarcabile!

Succesul a fost inregistrat nu doar in Spania sau pe continentele unde a fost difuzat de postul TVE International, ci si la numeroase alte televiziuni din America Latina sau Europa.

Serialul Iubirea unei doamne a reusit sa castige nu doar recorduri de audienta, ci si nenumarate premii, printre care Fotograma de argint in 2009 pentru cea mai buna actrita de televiziune (castigata de Adriana Ugarte) sau Premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar de televiziune (castigat de Berta Ojeda) la cea de-a XVIII-a editie a Premiilor Uniunii Actorilor din Spania.

Asa cum a declarat David Martínez, director la TVE, “nu am vrut sa facem un serial usor, nu am apelat la morbiditate sau la violenta gratuita doar de dragul audientei, nu am apelat la nimic altceva. Cheia succesului este in calitate, lucru pe care ne-am concentrat de la bun inceput”.

De acest lucru se pot convinge si telespectatorii din Romania care pot urmari integral acest serial de 39 de episoade, in premiera la TVR 2, in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:05.

Iubirea unei doamne spune povestea de dragoste dintre Victoria si Ángel, doi tineri care provin din lumi foarte diferite si care, in ciuda faptului ca sunt indragostiti, sunt separati de rigiditatea normelor sociale a vremii. Actiunea se desfasoara in Spania anilor 1920, eroina principala fiind Victoria, fiica familiei Marquez, care detine una dintre cele mai mari averi din nordul tarii.

Iubitul ei din copilarie este Angel Gonzales, baiatul unei familii foarte sarace, a carui singura sansa de a iesi din mizerie si a-si ajuta familia este sa devina preot. Victoria si Angel se vad despartiti de diferentele sociale si de asteptarile pe care parintii le au de la fiecare dintre ei. La maturitate, cand cei doi se reintalnesc, sunt mai separati ca niciodata. Dupa numeroase rasturnari de situatii, Victoria se vede obligata sa renunte la dragoste si sa preia afacerile familiei, dupa moartea tatalui ei, devenind o femeie puternica si independenta financiar, in timp ce Angel, indeplinind dorinta mamei sale, s-a hirotonit si a devenit preot. Fara sa aiba alta alternativa, Victoria cedeaza presiunilor si se marita cu marchizul Gonzalo de Castro, fostul asociat al tatalui ei. Dar, in ciuda piedicilor, iubirea patimasa dintre Victoria si Angel, care nu poate fi ignorata, va continua sa le conduca vietile.

Povestea de iubire dintre Victoria si Angel se desfasoara avand pe fundal mari schimbari si lupte sociale, de-a lungul unei perioade in care Spania a suferit mari transformari marcate de revolutii intre clasele populare si implacabilii oligarhi si proprietari de pamanturi.

In tot acest peisaj, Victoria se dovedeste a fi o doamna care stie sa lupte “barbateste” nu doar pentru drepturile si iubirea sa, dar si pentru toti cei ce depind de ea si pentru care se simte responsabila.

Iubirea unei doamne (La senora-Spania 2008-2010) Cu: Adriana Ugarte, Rodolfo Sancho, Roberto Enriquez, Lucia Jimenez, Anna Turpin.