Comunicate

„Cel mai rau lucru din lume ar fi sa nu mai radem!” – Toni Grecu, invitat la „Nocturne” (TVR 1, luni, 16 mai, ora 23.00)

O discutie plina de umor, dar serioasa, despre satira politica, glumele de dinainte de 1989 si umorul politic de azi urmarim luni, 16 mai, de la ora 23.00, la „Nocturne”. Toni Grecu este invitatul Marinei Constantinescu la TVR 1.

De copil l-au fascinat emisiunile de divertisment ale TVR, realizate de „uriasii” Bocanet si Levintza. Toni Grecu este unul dintre fondatorii grupului Divertis si a cunoscut gloria in divertismentul autohton. A debutat pe scena in 1980, iar din anii 1990, alaturi de colegii sai, a inceput activitatea de televiziune, prima sa aparitie pe micul ecran fiind inregistrata la TVR. Au urmat mii de spectacole si sute de emisiuni TV cu mari recorduri de audienta, la mai multe posturi de televiziune.

Dupa anii ’90 a inceput si „revolutia in umor”. Glume de neconceput a fi difuzate pana in 1989 erau atunci aduse in fata publicului; se vorbea clar despre Iliescu, Roman, Vacaroiu etc. „Cenzura a fost motorul care a determinat umorul subversiv sa apara si sa functioneze dupa anii ’80”, spune invitatul Marinei Constantinescu. O discutie plina de miez, cu umoristul Toni Grecu, urmarim la „Nocturne”, pe 16 mai. Marina Constantinescu ne da intalnire la TVR 1 luni, de la ora 23.00.

Dar, „doar politicienii din prima liga se califica pentru satira politica”, ne atrage atentia umoristul. „Azi nu mai exista comedia politica. Nici politicienii de azi nu te mai inspira, nu te mai provoaca. Sunt terni!”, subliniaza invitatul cu aceeasi nonsalanta care l-a facut atat de iubit. Si, se pare, umorul politic are tot atata viata pe cat are politica – „politicianul trebuie sa fie un paratrasnet pentru toate tensiunile care se acumuleaza in societate”, mai afirma invitatul „Nocturnelor”.

„In spatiul media producator de divertisment nu mai exista emulatie. Se merge foarte mult pe import”, sustine invitatul Marinei Constantinescu. Poate si de aceea, in ultimii ani, Toni Grecu s-a implicat in proiecte de comedie pentru mediul online, care aduna milioane de vizualizari.