Evenimente

Ceremonia de deschidere a FITS 2022

Centrul NTT DATA din Sibiu, inaugurat in cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului International de Teatru

NTT DATA Romania a inaugurat, vineri, 24 iunie, noul sediu din Sibiu, intr-o atmosfera artistica, prin care isi imbratiseaza mostenirea japoneza. Evenimentul a avut loc odata cu deschiderea oficiala a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), in cadrul caruia compania nipona este partener de inovatie.
Deschiderea FITS a adus impreuna arta si inovatia
Evenimentul a reprezentat o ocazie excelenta de a intampina parteneri de afaceri si din comunitate cu care compania NTT DATA Romania, un actor important pe piata de servicii IT, impartaseste aceleasi valori. Printre invitati s-au aflat Ambasadorul Japoniei in Romania, Excelenta Sa Dl. Hiroshi Ueda, Ministrul Culturii Lucian Romascanu, alaturi de distinsi reprezentanti ai autoritatilor romane si ai comunitatii culturale, precum si membri ai top managementului NTT DATA.
Programul a inclus o reprezentatie remarcabila a Yamamoto Noh Theatre din Osaka, un spectacol ce reinvie una dintre cele mai vechi forme de teatru traditional japonez, inclusa in patrimoniul UNESCO. Teatrul Noh a luat nastere in urma cu aproximativ 700 de ani si ramane cea mai veche forma de teatru cu masti care a supravietuit in lume, jucand un rol esential in formarea identitatii culturale a Japoniei.
Invitatii au fost intampinati de Maria Metz, CEO NTT DATA Romania, Kazuhiro Nishihata, Senior Executive Vice President NTT DATA si Constantin Chiriac, presedintele FITS si directorul Teatrului National ”Radu Stanca” Sibiu, care i-au introdus in atmosfera ce a impletit inovatia si tehnologia cu arta si cultura japoneza. Dupa ceremonia de deschidere a festivalului, invitatii au vizitat noul sediu NTT DATA Romania si apoi au participat la spectacole in aer liber organizate de FITS in Piata Mare din Sibiu.
Foarte rar o realizare relevanta este rezultatul unei actiuni individuale. De cele mai multe ori este rezultatul unei munci de echipa iar amploarea rezultatului rezida in felul in care aceasta intelege sa colaboreze si in calitatea interactiunii cu mediul extern: parteneri, clienti, autoritati. Cu cat intelegem mai repede ca fiecare actiune a noastra la nivel individual are un impact mai mult sau mai putin vizibil asupra tuturor celor din jur si mediului inconjurator cu atat vom reusi mai bine sa atragem oameni si experiente care ne ajuta sa evoluam catre o societate sustenabila. Evenimentul de astazi demonstreaza acest lucru: inaugurarea noului sediu este un proiect de reconversie urbana important care a dus la transformarea acestei zone a Sibiului si FITS a pus Sibiul pe harta celor mai mari evenimente culturale ale lumii. Nu intamplator suntem astazi parteneri in cadrul acestui eveniment cu dubla semnificatie. Dincolo de puternica legatura pe care fiecare dintre noi o are cu Japonia, ne leaga dorinta fireasca de a oferi ceva comunitatii din care facem parte.” a declarat Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania.
Into the future – un concept de amenajare destinat angajatilor NTT DATA, dar si viitorilor profesionisti din industria IT
Noul birou al NTT DATA Romania, NTT DATA Center Sibiu, aflat in zona Trei Stejari, reprezinta o continuare a misiunii companiei de a aduce inovatie si de a contribui activ, printr-o abordare vizionara, la crearea viitorului. Filiala NTT DATA din Sibiu, infiintata in 2006, reprezinta prima mare sucursala a companiei NTT DATA Romania, cu sediul central la Cluj-Napoca.
Cu o investitie comuna cu dezvoltatorul imobiliar de peste 11 milioane de euro, spatiul ocupat de compania cu sediul central in Japonia are o suprafata de aproximativ 8.000 mp, repartizati pe 9 niveluri si dispune de un numar impresionant de 325 de locuri de parcare.
Cladirea a fost conceputa ca un spatiu multifunctional si gandita pentru interactiunile sociale. Au fost amenajate un amfiteatru si 3 sali de curs, destinate in special sprijinirii mediului academic, studenti si elevi, care pot participa la cursuri si traininguri de specialitate. Noul sediu ofera si o sala de fitness dedicata atat angajatilor, cat si persoanelor din exteriorul companiei, cafenea si zona de luat masa, unde angajatii isi pot petrece pauza de pranz sau pot sa se bucure de pe terasa de privelistea spre Muntii Fagaras. Este un spatiu complex, confortabil si modern, gandit si creat de biroul de design Morphoza pentru angajatii care aleg sa utilizeze spatiile de birouri atunci cand doresc, prin conceptul de shared-desk.
Noul sediu NTT DATA Romania din Sibiu pastreaza conceptul de amenajare ”Into the Future” care se regaseste in intreaga retea nationala de birouri a NTT DATA Romania – concept adaptat, de aceasta data, echipei din Sibiu, personalitatii, nevoilor si asteptarilor specifice ale acesteia.
Turul virtual al sediului poate fi vizionat aici: https://360concept.ro/playground/ntt-data-sibiu

NTT DATA, parte a NTT Group, este compania inovatoare de servicii IT cu prezenta globala si cu sediul central in Tokyo. Sprijinim clientii in transformarea digitala a business-ului prin consultanta, solutii de industrie, managementul proceselor de business si digitalizarea serviciilor IT. NTT DATA asigura acestora, si societatii in general, acces la un viitor digitalizat. Suntem dedicati pe termen lung succesului clientilor nostri si imbinam acoperirea globala cu prezenta locala in peste 50 de tari din intreaga lume. Vizitati-ne la ro.nttdata.com
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se desfasoara intre 24 iunie si 3 iulie si tema editiei din acest an este FRUMUSETE. Timp de zece zile, orasul si imprejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanti din 75 de tari, iar publicul este asteptat la aproape 800 de evenimente in 80 de spatii de joc.

INSTITUTII:
Festivalul International de Teatru de la Sibiu este organizat sub INALTUL
PATRONAJ AL PRESEDINTELUI ROMANIEI si sub INALTUL PATRONAJ
AL PRESEDINTELUI REPUBLICII FEDERALE GERMANIA de:
TEATRUL NATIONAL RADU STANCA SIBIU
PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU
CONSILIUL LOCAL SIBIU
Eveniment realizat cu sprijinul:
GUVERNULUI ROMANIEI
MINISTERULUI CULTURII
MINISTERULUI EDUCATIEI
MINISTERUL APARARII NATIONALE
MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE
MINISTERUL ANTREPRENORIATULUI SI TURISMULUI
UNIVERSITATII LUCIAN BLAGA SIBIU
Co-organizatori:
INSTITUTUL CULTURAL ROMAN
Actiune cofinantata de Consiliul Judetean Sibiu:
CONSILIUL JUDETEAN SIBIU
Co- Producatori:
SOCIETATEA ROMANA DE TELEVIZIUNE
SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE
Parteneri Strategici:
AMBASADA REPUBLICII FEDERALE GERMANIA
INSTITUTUL GOETHE
CONSULATUL GERMANIEI LA SIBIU
AMBASADA FRANTEI
INSTITUTUL FRANCEZ
AMBASADA JAPONIEI
EU–JAPAN FEST JAPAN COMMITTEE
AMBASADA SUA
AMBASADA MARII BRITANII
BRITISH COUNCIL
AMBASADA ISRAELULUI
AMBASADA ELVETIEI
SWISS SPONSORS’ FUND
PRO HELVETIA
AMBASADA REPUBLICII POPULARE CHINEZE
MINISTERUL CULTURII CHINA
AMBASADA BELGIEI
WALLONIE – BRUXELLES INTERNATIONAL
AMBASADA SPANIEI
INSTITUTUL CERVANTES
ACTION CULTURAL ESPANOLA
AMBASADA REPUBLICII POLONE
INSTITUTUL POLONEZ
AMBASADA AUSTRIEI BUCURESTI
FORUMUL CULTURAL AUSTRIAC
AMBASADA LUXEMBURGULUI
FILARMONICA DE STAT SIBIU
COMPLEXUL NATIONAL MUZEAL ASTRA
BIBLIOTECA JUDETEANA ASTRA SIBIU
MUZEUL NATIONAL BRUKENTHAL
UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI DIN ROMANIA
UNITER
COMPANII
Parteneri Oficiali:
UNICREDIT BANK
DEDEMAN
BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE
Partener Special:
JTI
Partener de Traditie:
RAIFFEISEN BANK
Partener Principal:
LIDL
Parteneri:
GLS
E.ON ENERGIE ROMANIA
Partener in inovatie:
NTT DATA
Partener al Sezonului de Strada:
BANCA TRANSILVANIA
Partener de mobilitate:
AUTOKLASS
Partener de calatorie:
LUFTHANSA GROUP
Partener al Therme Forum:
THERME BUCURESTI
Partener pentru sanatate:
MEDLIFE
DENT ESTET
CLINICA POLISANO
Parteneri:
ALLIANZ TIRIAC
GOOGLE ARTS&CULTURE
LENOVO
Partener al Bursei de Spectacole
si al Programului de Voluntariat:
ALPHA BANK
Partener al Festivalului Universitatilor de Teatru:
thyssenkrupp BILSTEIN
Partener:
URSUS BREWERIES
Vinurile Oficiale ale Festivalului:
CRAMA OPRISOR
SPONSORI:
TRANS AGAPE
AQUA CARPATICA
KEEP CALLING
CEC BANK
TULIPA FLOWER SHOP
CASA DENTE
ROMFILATELIA
HAMA
LAPTARIA CU CAIMAC
COLT TECHNOLOGY SERVICES
SAM TRANSPORT
KRONOSPAN
NOTORIOUS STORIES
ATELIER 34
PARTENERI MEDIA:
TV5 MONDE
EURONEWS ROMANIA
DEUTSCHE WELLE
EUROPA LIBERA
RFI
ROCK FM
MAGIC FM
ADEVARUL
ELLE
REVISTA BIZ
ZILE SI NOPTI
IQADS
LITERNET
AGERPRES
CURATORIALIST
URBAN.RO
THEATRUM
CAPITAL CULTURAL
ALBA 24
TRIBUNA
TURNUL SFATULUI
HERMANNSTADTER ZEITUNG
SIBIU 100%
ORA DE SIBIU
STIRI DE SIBIU
MESAGERUL DE SIBIU
MONITORUL DE CLUJ
SIBIUL IN IMAGINI
GOODTIME
SIBIUL INDEPENDENT
STAR SIBIAN
STRADA CETATII
SIBIUL BUN
SIBIU CITY APP
PARTENER DE MONITORIZARE:
mediaTRUST Romania