Comunicate

„Chiar eu l-am dus in sala de operatie. Te gandesti la copilul tau, de acasa…”

Realizatoarea Alina Grigore ne spune povestea salvatorului Marius Enescu, in episodul al doilea al seriei de reportaje „Frontul de acasa”. Emisiunea se vede miercuri, 13 octombrie, de la ora 22:30, la TVR 1.

Plutonierul adjutant Marius Enescu este un veteran al razboiului din Afganistan, unde a fost de cinci ori. Ca sanitar, a mers alaturi de camarazii sai in patrule. A acordat primul ajutor si a salvat vieti chiar si atunci cand el insusi a fost ranit. Povestea lui merita aflata. Alina Grigore ne-o spune in cel de-al doilea episod al emisiunii „Frontul de acasa”, pe 13 octombrie, de la 22:30, la TVR 1.

Ca asistent de Terapie Intensiva in spitale de campanie, a vazut cea mai urata fata a razboiului. A luptat sa salveze atat militari, cat si civili, inclusiv copii.

„Au fost 17 morti la un moment dat, intr-un atentat. O mama si un copil au fost adusi la noi la spital. Copilul chiar eu l-am preluat, l-am dus in sala de operatie. Va dati seama, te gandesti la copilul tau, de acasa…”, isi aminteste Marius unul dintre cele mai grele momente din viata sa de salvator.

In tara, salveaza vieti zi de zi, fiind asistent medical coordonator in cadrul Compartimentului Primiri Urgente al Spitalului Militar de Urgenta din Pitesti. Cea mai apriga lupta o duce acum pe frontul pandemiei de coronavirus, care face ravagii in Romania. De cate ori este nevoie de voluntari, Marius raspunde primul, marturisesc colegii sai din spital.

Fiu al unui cadru medical si al unui ofiter tanchist, Marius iubeste in egala masura medicina si armata. Experienta teribila a razboiului a trait-o cu echilibrul unui sanitar si curajul unui militar. In misiunile externe in care a fost si-a castigat respectul si aprecierea colegilor de arme. Prin faptele sale. Sanitarul a fost decorat si medaliat pentru acte de eroism, in urma unor situatii limita.

Acasa, Marius este un tata si un sot fericit. Adora sa gateasca si isi doreste ca, atunci cand se va retrage din activitate, sa isi deschida o mica pensiune, sa-si bea cafeaua afara, pe terasa, si sa se bucure de natura. Il cunoastem si noi pe 13 octombrie, cand Alina Grigore ii spune povestea la „Frontul de acasa”, de la TVR 1.

***
In fiecare miercuri seara, de la 22:30, la TVR 1, jurnalista Alina Grigore aduce in prim-plan uimitoare povesti de viata si de front ale unor oameni exceptionali, nu doar pe campul de lupta, ci si in viata de zi cu zi. Marturiile exclusive sunt completate cu momente semnificative din istorie, analize de actualitate, expertiza unor medici specializati in diferite tipuri de traume si psihoterapeuti. „Frontul de acasa” se vede si la TVR International, joia, de la ora 13:00, iar la TVR Moldova, vineri, de la 11:30.