Comunicate Educatie

Coalitia pentru Educatie are o noua conducere

Luni, 24.04.2023, a avut loc Adunarea Generala Anuala a Coalitiei pentru Educatie, in format online, eveniment ce a adus schimbari atat in componenta acesteia, cat si la nivel de Consiliu Director. 

Astfel, in cadrul Consiliului Director, Diana Certan, Daniela Visoianu si Florina Balint si-au incetat mandatele de membre. Au fost alese, cu unanimitate de voturi, noile membre: Silvia Bogdan, din partea Asociatiei Scoala de Valori, Mihaela Nabar, din partea World Vision Romania si Carmen Lica, din partea Centrului Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala. 

Simona David-Crisbasanu (Asociatia ROI) a fost aleasa in rolul de Presedinta a Coalitiei pentru Educatie, preluand acest rol de la Diana Certan. Fabiola Hosu (Scoala Questfield) este noua Vicepresedinta a Coalitiei pentru Educatie, iar Silvia Bogdan (Scoala de Valori) are rol de Secretar General. 

“Dezbaterile privind proiectele de lege ale educatiei au aratat cat de mare este nevoia de propuneri bazate pe argumente, studii si bune practici. Coalitia pentru Educatie a dovedit ca poate aduce o contributie valoroasa in acest sens si vom continua sa facem acest lucru, avand ca repere directiile strategice stabilite prin Manifestul Federatiei”, a declarat Simona David-Crisbasanu, presedinta Coalitiei pentru Educatiei. “Colitia este mai mult decat suma membrilor si sunt convinsa ca, impreuna, putem avea o voce mai puternica si un impact mai mare la nivel de sistem. Le multumesc colegilor mei pentru incredere si ma bazez pe sprijinul lor”, a adaugat reprezentanta Federatiei. 

In activitatea sa, Consiliul Director al Coalitiei tine seama de urmatoarele directii centrale, stabilite in Manifestul Coalitiei: participare si echitate; calitatea resurselor umane; curriculum si evaluare; descentralizare reala; finantare si buna guvernanta. 

Componenta noului Consiliului Director, cu mandat din aprilie 2023 pana in 2024, este urmatoarea: 

  • Simona David-Crisbasanu, Presedinta, din partea Asociatiei ROI 
  • Fabiola Hosu, Vicepresedinta, din partea Asociatiei Fabiola Hosu, Questfield 
  • Silvia Bogdan, Secretar General, din partea Asociatiei Scoala de Valori 
  • Claudia Lixandru, membra, din partea Roma Education Fund • Carmen Lica, membra, din partea Centrului Step by Step 
  • Mihaela Nabar, membra, din partea World Vision Romania 2 
  • Liliana Romaniuc, din partea Asociatiei Romane de Literatie Totodata, Adunarea

Generala a decis primirea de noi membri in cadrul Coalitiei pentru Educatie, noii veniti fiind trei organizatii non-guvernamentale cu mare impact si cu o experienta valoroasa in domeniul educatiei:

  • World Vision Romania 
  • Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala 
  • Asociatia Parinti in Dialog – Scoala Babel din Timisoara 

Noii membri ai Coalitiei pentru Educatie vor contribui prin expertiza lor la consolidarea Coalitiei ca o voce puternica a societatii civile in domeniul educatiei. 

Nu in ultimul rand, membrii Adunarii Generale au aprobat Bilantul si Raportul Anual al Coalitiei pentru 2022, document ce poate fi consultat aici

Reprezentantii organizatiilor membre au adresat multumiri doamnelor Diana Certan si Daniela Visoianu pentru intreaga activitate, efortul si daruirea in slujba Coalitiei pentru Educatie.