Cazuri umanitare Comunicate

Comunitatea A. E. P. P. O.P. C. se mobilizeaza pentru a ajuta oamenii greu incercati din zonele afectate de teribilele cutremure din Turcia

Asociatia Europeana Pentru Protectia Omului si Protectia Copilului, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Romania lanseaza o ampla actiune de strangere de ajutoare ce vor fi trimise in regiunea de sud a Turciei.
Se pot dona: haine si incaltaminte de iarna pentru adulti si copii (paltoane, geci, pelerine de ploaie, ghete, cizme, pulovere, pantaloni, manusi, fulare, esarfe, caciuli, ciorapi, soete, lenjerie de corp), paturi, corturi, saci de dormit, alimente neperisabile (conserve, exclus carne de porc), sticle cu apa, termosuri, aeroterme si generatoare, materiale igienico-sanitare, dar si lapte praf si scutece.
Cetatenii care doresc sa doneze pot aduce ajutoarele la sediul secundar str. Luntrei nr.3, Bl.10. Fiecare pachet donat trebuie ambalat in functie de categorie(haine, mancare etc.) si trebuie mentionat ce contine pe ficare in parte.
Detalii suplimentare la: numarul de telefon 0722.495.834, apelabil de luni pana vineri intre orele 8.30-18.30; numarul de telefon 0739.377.777, apelabil de luni pana vineri intre orele 18.30-00.00, iar sambata si duminica intre orele 9.00-23.00.
„Gandurile noastre se indreapta catre toti acesti oameni.Vedem durere, disperare, deznadejde. O tragedie greu de indurat si la care nu putem privi nepasatori. Semenii nostri au nevoie de ajutor si sta in puterea noastra, a tuturor, sa fim oameni, sa fim solidari. Ne rugam pentru miracole, pentru ca salvatorii care lupta in conditii greu de imaginat si contra timp sa reuseasca ceea ce de multe ori pare imposibil, dar si pentru sufletele celor care si-au pierdut viata si pentru familiile lor”, a declarat Mihai Caldararu Directorul Executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Romania. Toate ajutoarele ce vor fi colectate in Sectorul 2 vor fi incarcate in convoaie umanitare si vor fi trimise in Turcia.
Intreaga operatiune se deruleaza in stransa colaborare si sub coordonarea Comunitatii Turca din Romania pentru a asigura organizarea optima a acestui demers umanitar. Cu stima, Mihai Caldararu Director Executiv Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Romania.
Articol de: Mihai Caldararu