Teatru si Film

Constantin Chiriac in dialog cu Victoria Birlutiu si Constantin Necula

„Grija fata de om” este tema conferintei speciale pe care Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) si Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS) o ofera publicului in luna septembrie.
Prof. Univ. Dr. Habil Constantin Chiriac, directorul general al TNRS si presedintele FITS, ii va avea invitati pe Conf. Univ. Dr. Victoria Birlutiu, medic sef al Sectiei Clinice Boli Infectioase Adulti din cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu, si pe Pr. Prof. Univ. Dr. Habil Constantin Necula, prodecan al Facultatii de Teologie din Sibiu.
Dr. Victoria Birlutiu s-a aflat, timp de mai bine de doi ani, in prima linie a luptei impotriva pandemiei de coronavirus, a tratat mii de pacienti si a salvat vieti, fiind decorata cu Ordinul „Meritul Sanitar” in grad de Cavaler.
La randul sau, Parintele Constantin Necula s-a aflat alaturi de cei suferinzi in tot acest interval si a fost primul preot numit consultant in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta din Sibiu, cu scopul de a ajuta in lupta impotriva pandemiei.
Conferinta va avea loc in 12 septembrie, la ora 18:00, la Centrul cultural HABITUS.
Accesul este liber, in limita locurilor disponibile.
Conferintele speciale FITS si TNRS sunt organizate de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu si Festivalul International de Teatru de la Sibiu.