Comunicate

CORNELIU NEGRU a obtinut Marele Premiu „CASTIGA ROMANIA!” – un autoturism

„Cultura te face mult mai puternic decat crezi!” declara invingatorul care a castigat zece editii consecutive, dar a adunat si cea mai mare suma de bani de pana acum

Emotii in editia de marti, 5 decembrie, in cel de-al saptelea sezon al concursului de cultura generala „Castiga Romania!”. Dupa zece editii consecutive in care a iesit invingator, timp in care a adunat si cea mai mare suma de bani de pana acum la „Castiga Romania!”, Corneliu Negru, un pensionar din judetul Ilfov, a primit Marele Premiu. Cu un total de 22.000 de lei si la volanul unui autoturism, concurentul spune ca inca nu-i vine sa creada ca visul sau s-a implinit.

„Simt ca mi-am realizat un vis! Am venit aici ca sa ajung cat mai sus. N-am crezut, dar uite ca am ajuns! Ma uit la emisiune de la primul sezon. Nu am pierdut niciun episod. Ce n-am putut sa vad in direct, am vazut fie in reluare, fie pe Youtube. Pentru mine a insemnat sa-mi testez limitele. Nu credeam ca o sa ajung atat de sus, dar, cu putin noroc, cu putina cultura si cu mai multa stapanire de sine, iata ca am ajuns tocmai in varf. Ii sfatuiesc pe cei care vor participa la aceasta emisiune in viitor si care vor sa ajunga in varf sa fie relaxati, sa se concentreze la fiecare intrebare si sa aiba un bagaj bogat de cunostinte de cultura generala, din toate domeniile. In urma participarii, am ajuns la concluzia ca intr-adevar cultura te face mult mai puternic decat crezi!”, spune Corneliu Negru.

Cu seriozitate, tenacitate si o buna pregatire, Corneliu Negru, de profesie economist, a strabatut intreaga harta a Romaniei cu ajutorul unui bagaj solid de cunostinte de cultura generala. El a avut de infruntat doi adversari puternici, dar a raspuns corect intrebarilor puse de Virgil Iantu si o intrebare din istorie i-a adus trofeul celui de-al saptelea sezon „Castiga Romania!”.

„La multi ani, tuturor! Corneliu este castigatorul pe care il asteptam de vreo doua sezoane. Ar trebui sa ne bucuram de un moment ca acesta, pentru ca am avut in emisiune un om asa cum esti tu, care ne-a aratat cat de importanta este cultura generala. Noi, romanii, ar trebui sa ne mandrim mai tare cu ceea ce avem. Voi sunteti cei mai bogati oameni, cei care veniti la „Castiga Romania!”. Intotdeauna am spus, un om educat este un om puternic”, a spus Virgil Iantu, prezentatorul „Castiga Romania!”.

Corneliu Negru devine astfel cel de-al patrulea concurent care castiga 10 editii consecutive si al treilea care pleaca la volanul unei masini marca romaneasca, Marele Premiu „Castiga Romania!”, in cele sapte sezoane ale concursului de cultura generala difuzat de TVR 2.

DESPRE „CASTIGA ROMANIA!”
In fiecare editie, in platoul emisiunii se afla trei concurenti care trebuie sa raspunda corect mai multor intrebari de cultura generala si sa strabata, virtual, mai multe judete de pe harta Romaniei. Fiecare concurent trebuie sa-si aleaga de pe harta Romaniei un judet de granita ca punct de plecare.
Misiunea concurentului este sa ajunga intr-un judet tot de granita, ales de calculator. Concurentii trebuie sa raspunda la intrebari de cultura generala care au legatura cu judetele „prin care trec”. In ultima etapa ramane un sigur jucator, cel care a raspuns la cele mai multe intrebari.
„Castiga Romania!” se bucura de mare popularitate si a fost remarcat si la nivel international. Concursul de cultura generala difuzat de TVR 2 a primit de doua ori premiul TV Mania pentru „Cea mai buna emisiune concurs” si a fost selectionat atat la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), cat si in finala “International Format Awards 2018”, la sectiunea Cel mai bun format de game show de studio, intr-o competitie internationala in care se premiaza cele mai valoroase formate de emisiuni.