Stiri prin gaura cheii

Cum a ajuns Fere subiect de… Evaluare Nationala!

Gabriel Feresteanu, tanarul care ne da intalnire din 19 octombrie, in fiecare dimineata de luni pana vineri la TVR 1, unde va face eforturi sa se trezeasca… „Cu capu-n zori”, a aflat, intr-o zi, ca un text scris de el apare intr-o culegere de pregatire pentru copiii de clasa a VIII-a. Cu umor, Fere ne povesteste intamplarea care l-a facut (si mai) celebru printre pusti.

„I-am spus mamei mele, la un moment dat, ca vom ajunge in situatia in care se va da examen din mine. Era o gluma, desigur, in momentul in care eu am trimis-o in Univers, dar iata – cum eu cred in parapsihologie – cand trimiti un mesaj in Univers, chiar se intampla”, incepe Fere povestea. Tocmai de aceea, tanarul care ne va inveseli diminetile, alaturi de Liza si gasca lor de prieteni de la matinalul „Cu capu-n zori”, spera ca emisiunea pe care o va prezenta va castiga in scurt timp un public numeros, care isi va incepe ziua cu zambetul pe buze, impreuna cu ei. De luni pana vineri, de la 7:00 la 10:00, vom avea la TVR 1 un program „cu de toate”, de la stiri serioase, prezentate atractiv, la glume, invitati surpriza, muzica buna, horoscop, idei si sugestii de petrecere a timpului liber si multe altele.

In varsta de 27 de ani, Fere a lucrat cativa ani in presa scrisa, fara a avea insa aseptari ca articolele sale sa ajunga in alta parte decat in publicatiile pentru care le scria. „Nu ma asteptam sa se intample atat de devreme si, sincer, nu ma asteptam sa se intample, la propriu, dar m-am trezit, fara sa stiu, cu un text pe care il publicasem intr-un supliment al Evenimentului zilei, in culegerea de posibile subiecte pentru examentul de la sfarsitul clasei a VIII-a. Si, cum eu am o legatura foarte stransa cu scolile – prezint baluri ale bobocilor, postez pe YouTube etc. – au inceput sa imi scrie mesaje multi elevi: ca sunt in cartea lor de Limba Romana, ca am fost predat la scoala, ca am fost analizat la scoala, la pregatiri, la meditatii. Imi trimiteau poze si video-uri din momentul in care ei citeau textul respectiv din culegere”, adauga prezentatorul noului program matinal de la TVR 1. Ba mai mult, pentru ca a incercat sa isi cumpere si el culegerea respectiva, dar nu a gasit-o, o fata care chiar invatase din ea la pregatirea pentru Evaluarea Nationala i-a facut-o cadou, la o intalnire cu fanii care ai urmaresc canalul de YouTube.

Flatat de onoarea de a fi publicat si dat drept exemplu de scriere jurnalistica, Fere marturiseste ca nu si-ar dori ca articolul sau sa se regaseasca pe foaie de concurs la Evaluare: „Nu imi doresc sa fiu in nici un examen, ca subiect, pentru ca mi se pare ca mi-as lua toate injuraturile planetei si nu vreau asta! Si, mai mult de atat, as lasa loc celor care chiar merita sa reprezinte subiecte de examen. Avem o gramada de autori care merita sa fie studiati, Feresteanu poate sa fie studiat doar la matinalul TVR 1 de acum inainte – si nici acolo nu studiat, dar sper sa va inveseleasca diminetile”, mai spune simpaticul prezentator, pe care il vom vedea trezit „Cu capu-n zori” din 19 octombrie, de luni pana vineri, la ora 7:00, la TVR 1.