Stiri prin gaura cheii

Cum a cunoscut Angie Cobut un fost ofiter in razboiul din Vietnam si ce retete a invatat de la el

“Ma aflu la jumatatea vietii mele si tocmai o iau de la inceput”.

Chef, globetrotter, dansatoare de tango, participanta la emisiuni tv in tara si peste hotare, Angie Cobut a trait pana acum cat altii nu reusesc intr-o viata. „Cu iubire n-ai cum sa gresesti” – este principiul dupa care se ghideaza cea care ne va propune retete sanatoase si pline de culoare in noul matinal de la TVR 1, „Cu capu-n zori”. Din 19 octombrie, ora 7:00.

„Cine sunt? Sunt viata! Vesela, petrecareata si iubitoare de oameni, simpla si complicata, intr-o continua lupta cu orgoliul, romantica atunci cand ploua, iubesc frumosul si n-as putea exista fara prieteni”. Astfel se descrie in cateva cuvinte focoasa bistriteanca Angie Cobut, cooptata de Liza si Fere in noul program matinal ce va debuta la TVR 1 din 19 octombrie, „Cu capu-n zori”.

Cea mai mare parte din viata a trait-o in Spania, pe Costa Blanca, „intr-un colt de rai cu soare si apa albastra”, spune Angie. O viata impartita in doua, intotdeauna intre avioane si iubiri. „Acum cinci ani mi-am prezentat demisia si-am inceput calatoria vietii mele”. Intoarsa acasa, In Romania, a participat la un casting pentru emisiunea „Chefi la cutite”, dupa care viata i s-a schimbat radical: a participat la reality show-uri precum „Chefi la cutite”, „Aventura cu 4 stele”, „Poftiti in vacanta” si „Poftiti pe la noi”, cu nea Marin, o emisiune similara in Grecia, apoi in Spania – „Ven a cenar conmigo” un reality despre bucatarie si amfitrioni, a filmat in scurtmetraje si a dansat tango pe scene de spectacol. „Am rupt limite, am batut pamantul in lung si-n lat, am invatat sa pierd tot si s-o iau de la capat, am dansat prin viata si cu viata. Ma aflu la jumatatea vietii mele si tocmai o iau de la inceput”, mai spune Angie.

A facut inconjurul lumii cu rucsacul in spate: „Am descoperit o lume si-un nepot”

Bruneta marturiseste ca traieste viata cu pasiune si iubire si nu se teme sa se avante oriunde o poarta pasii. Inconjurul pamantului cu un rucsac in spate, in compania nepotului ei, ramane, insa, una dintre cele mai iubite experiente ale sale. „Am descoperit o lume si-un nepot… Inconjurul pamantului a insemnat Spania, Anglia, Singapore, Vietnam, Thailanda, Japonia, Hawaii, San Francisco, Anglia, Spania, Romania. A durat o luna si ceva. De atunci, parca nu-mi mai pot stampara dorul de duca. Nepotul meu Florin traieste in Londra si suntem amandoi atat de dornici de aventura, ca din fiecare conversatie telefonica iese un nou proiect de calatorie! Acum ne dorim din suflet sa facem toata America latina pe o motocicleta sau cu o masina ai o motocicleta (vorbim de nesiguranta acestor tari si de un voiaj de cel putin sase luni). Ah! Si din toate calatoriile mele, Africa ramane marea mea iubire! Locul unde mereu ma intorc!”, povesteste Angie cu pasiune.

Si totusi, nicaieri nu e mai bine ca acasa. Mai exact, acolo unde este mama. Cu aceeasi sinceritate, Angie vorbeste despre unicul regret al vietii sale: „Omul poate avea multe locuri unde se poate intoarce, dar nicaieri nu-i ca si la mama lui. Acolo unde, intr-o zi, tata n-a mai avut rabdare sa astepte un ultim avion, o ultima odrasla ratacita prin lume, o ultima imbratisare… Iar eu, pe-atunci, nici nu stiam ca totul se poate termina intr-o singura clipa”.

Cum a cunoscut Angie un fost ofiter in razboiul din Vietnam si ce retete a invatat de la el

„Cand calatoresc cu Florin, niciodata nu ne facem planuri. De fapt, avem doar bilete de avion si atat. Cand am aterizat in Vietnam, eram atat de trudita, (cu o seara inainte petrecusem pe cea mai inalta terasa din Singapore, apoi fuguta la aeroport), ca nu mai aveam putere sa ma targuiesc cu taximetristii, asa ca am cautat cel mai indepartat loc unde ne-ar putea duce masina, pentru a putea dormi si eu putin. Astfel am ajuns in Mekong, Delta din Vietnam, unul dintre cele mai mirifice locuri pe pamant, unde am cunoscut un veteran de razboi, fost ofiter care dezamorsa bombe in razboiul din Vietnam, singurul ramas viu din intregul sau regiment. Cand se lasa seara, isi plimba un cos prin gradina si-l umplea cu tot soiul de fructe si legume nemaivazute; ne gatea cu atata smerenie si atata respect pentru mancare, incat totul devenea o ceremonie. Apoi se aseza cu noi la masa si ne povestea tot felul de amintiri din razboi. As incerca sa reproduc cateva dintre retetele lui, care erau pline de culoare si gust. O sa-mi rasfat colegii si telespectatorii in fiecare dimineata cu zambete si voie buna, cele mai gustoase preparate si povesti nemuritoare”, este promisiunea pe care Angie o face la debutul matinalului „Cu capu-n zori”, de la TVR 1.

Cat despre ingredientele pe care le va folosi in bucataria din studioul TVR 1, bistriteanca merge pe aceeasi carte pe care o joaca in tot ceea ce face: „iubirea, ca ingredient principal! Iubire pentru tot ce ating, tot ce fac, tot ce exista… Cu iubire n-ai cum sa gresesti!”, e convingerea ei.

Independenta si curioasa, intotdeauna in cautare de „ceva”, Angie a invatat si a muncit toata viata, a calatorit mult, a cunoscut multi oameni, a citit mult si a iubit mult, nerefuzandu-si niciodata experienta. „Toate acestea au fost invatatorii mei. Sunt recunoscatoare si multumesc vesnic pentru tot ce mi s-a dat sa experimentez. Karma means action, prin urmare suntem astazi doar ceea ce am trait la nivel individual. Luni o iau de la capat ,totul e nou si asta e absolut fenomenal!”, mai spune Angie, nerabdatoare sa intalneasca telespectatorii TVR 1 care, la fel ca ea, se trezesc „Cu capu-n zori”, de luni pana vineri, la ora 7:00.