Coregrafie

Dans la FITS 2022

Rami Be’er, Jesus Carmona, Noa Wertheim si alti mari coregrafi ai lumii la FITS 2022

Companii de dans din Israel, Spania, Germania, Franta sau Italia aduc la Festivalul International de Teatru de la Sibiu unele dintre cele mai apreciate creatii din domeniu la nivel mondial.
Kibbutz Contemporary Dance Company din Israel prezinta spectacolul „Nevoia de mangaiere”, coregrafia, scenografia si luminile fiind semnate de Rami Be’er.
„O creatie extraordinara a unui artist cu experienta si a unui maestru al artei. Nivelul tehnic al companiei este exceptional!”, scria criticul Ruth Eshel, referindu-se la acest spectacol.
Este programat in 27 iunie, de la ora 22:00 si in 28 iunie, de la ora 18:00, la Fabrica de Cultura – Constructii SA – UniCredit – Sala Faust.
Jesús Carmona Dance Company vine la Sibiu cu spectacolul „Mai sus!”.
„Ideea acestui spectacol s-a nascut dintr-o intamplare personala care m-a facut sa pun la indoiala relatia barbatilor si a femeilor cu masculinitatea in secolul al XXI-lea. In cautarea unui raspuns, am ajuns sa inteleg mai profund, in fiecare zi, in ce fel de societate traim si ce putem face sa o imbunatatim, caci poate chiar cele mai simple si mai cotidiene atitudini sunt cele care trebuie schimbate. Am vrut sa transpun in scena aceasta evolutie personala, cu gandul ca arta deschide sufletul catre intelegere si cu speranta ca pot emotiona sau deschide ochii pana si celui mai reticent spectator fata de tema sugerata de spectacol”, spune Jesús Carmona.
Reprezentatiile sunt programate in 2 iulie, ora 21:00 si in 03 iulie, ora 18:00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”. Cea de-a doua reprezentatie va fi transmisa si online.
Noa Wertheim semneaza coregrafia spectacolului „Gradina Paradisului”, al Vertigo Dance Company din Israel.
Cretia este o opera de arta in care trupul se contopeste cu straturile sale spirituale launtrice, cu interiorul fiecarei fiinte, fiecarui dansator, in timp ce se impleteste cu o tesatura cunoscuta.
Spectacolul va avea loc in 29 iunie, la ora 18:00, si in 30 iunie la ora 17:00, la Fabrica de Cultura – Constructii SA – UniCredit – Sala Faust. Cea de-a doua reprezentatie poate fi urmarita si online.
In programul FITS 2022 figureaza si multe alte spectacole de dans, atat in salile de spectacole, cat si in spatiile deschise. Publicul poate cumpara bilete si poate consulta programul complet pe site-ul www.sibfest.ro si la Agentia Teatrala din Sibiu, str. Nicolae Balcescu nr. 17.
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se desfasoara intre 24 iunie si 3 iulie si tema editiei din acest an este FRUMUSETE. Timp de zece zile, orasul si imprejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanti din 75 de tari, iar publicul este asteptat la aproape 800 de evenimente in 80 de spatii de joc.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu