Comunicate

De ce visam? Raspunsul – in noul sezon „Atelier de sanatate”, la TVR 1

Din 20 septembrie, Smaranda Vornicu-Shalit ne asteapta cu permiere ale magazinului de sanatate de la TVR 1. De luni pana vineri, de la ora 17.00, cu sfaturi de la specialisti si noutati in formatul emisiunii.

Sfaturile practice privind sanatatea, starea de bine si preventia nu au lipsit la TVR 1 nici pe perioada verii, dar din aceasta toamna Smaranda Vornicu-Shalit ne propune noi editii in premiera ale „Atelierului de sanatate”. Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe care o realizeaza si prezinta la TVR 1 incepe pe 20 septembrie. De atunci, in fiecare zi de luni pana vineri, de la ora 17.00, Smaranda Vornicu-Shalit ne da intalnire cu sanatatea.

Ora de difuzare nu este singura noutate a sezonului 2 „Atelier de sanatate”. Din 20 septembrie, doua rubrici noi imbogatesc continutul emisiunii: „De ce?” raspunde la intrebari pe care ni le punem cu totii in legatura cu modul in care corpul nostru reactioneaza in anumite situatii frecvent intalnite. De ce tusim? De ce visam? De ce facem febra musculara? Acestea si multe alte intrebari isi vor gasi raspunsul in aceasta rubrica. Iar „In cautarea starii de bine”, o alta premiera, ne poarta in intreaga lume, pentru a afla ce inseamna sanatatea, starea de bine, preventia si educatia pentru sanatate in diferite zone ale globului, pentru diferite popoare.

Primele editii ale magazinului realizat de Smaranda Vornicu-Shalit aduc in discutie subiecte precum medicina integrativa, beneficiile ciocolatei, dermatita atopica, gestionarea traumei de catre pacient si familia acestuia in maladia Alzheimer, de ce visam, aftele si alte leziuni ulcerative ale mucoasei bucale, vaccinarea antigripala, metode de slabire cu ajutorul laserului, crioterapia si aplicatiile ei, chisturile ovariene, aorta si afectiunile acesteia, traumatismele dintilor definitivi la adolescent, precum si secrete de sanatate si frumusete ale unor vedete (Eda Marcus sau Dana Sota).

„O stim cu totii: sanatatea e lucrul cel mai de pret. Cu toate acestea, avem multe lucruri de descoperit in aceasta privinta. In afara informatiilor si recomandarilor specialistilor legate de modalitatile de diagnostic si tratament pentru diferite afectiuni sau dezechilibre, emisiunea isi propune sa ne reaminteasca tuturor cat de importante sunt stilul de viata si preventia. Stiinta starii de bine este in centrul atentiei la Atelier de sanatate. (Smaranda Vornicu-Shalit)

Din 20 septembrie, vedem la TVR 1 „Atelier de sanatate” de luni pana vineri, de la ora 17.00, iar in reluare, de la ora 1.00. Romanii din afara granitelor beneficaza si ei de sfatuarile specialistilor invitati in platou de Smaranda Vornicu-Shalit, prin intermediul TVR Moldova (luni – vineri, ora 15.00, din 21 septembrie) si TVR International (luni – vineri, orele 11.00 si 19.00, din 21 septembrie). De asemenea, telespectatorii pot comenta subiectele din emisiune si pot trimite propuneri de noi subiecte si intrebari pentru specialistii invitati, pe conturile de social media ale emisiunii (Facebook si Instagram), iar cele mai interesante momente pot fi vazute si revazute pe canalul YouTube al Televiziunii Romane.