Sport

De Ziua Constantei, peste 800 de sportivi vor alerga la Maratonul Nisipului

Conferinta de presa va avea loc joi, 19 mai 2022, incepand cu ora 11.00, la Restaurantul Harlequin din Mamaia.

Maratonul Nisipului, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfasoara integral pe nisip, va avea loc sambata, 21 mai 2021, pe plaja NeverSea din Constanta. Pana la ora actuala, peste 800 de sportivi din Romania si Republica Moldova s-au inscris la inedita cursa de la malul Marii Negre si alte cateva sute de constanteni si-au anuntat deja prezenta pentru a-si sustine favoritii.
Evenimentul sportiv international, ajuns la a saptea editie, este organizat de Asociatia Sportiva “SanaSport” si Radio Constanta, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului, care se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta, contine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km si de 5 km) si doua curse populare – crosul Family Run si Campionii Scolii, care au menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora si de a lupta impotriva cancerului prin asigurarea de tratamente medicale la domiciliu pentru copii din judetul Constanta – proiectul social initiat de catre Asociatia “Daruieste Aripi”.
Datorita frumoasei comunitati de sportivi pe care am construit-o in acesti ani si impreuna cu prietenii de la “Daruieste Aripi”, am reusit sa dam o sansa la viata copiilor bolnavi de cancer din judetul Constanta, prin derularea unui program social care consta in asigurarea tratamentelor medicale la domiciliu. Este o bucurie de nedescris pentru comunitatea noastra de alergatori sa observam ca acest hobby al nostru s-a putut transforma in ceva mai mult, cu un impact major si asupra societatii noastre, asupra copiilor nostri, nu doar asupra sanatatii noastre. Prin evenimentul nostru, ne dorim sa aratam lumii intregi ca alergare este mai mult decat un sport individual. In fapt, este un sport de echipa, de familie. Si cum familia inseamna grija fata de aproapele nostru, vrem sa directionam toata atentia catre cei care au mai mare nevoie de ajutor”, declara presedintele Asociatiei Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

Premii in valoare de 25.000 de lei
Sponsorii evenimentului au pregatit premii in valoare totala de 25.000 de lei, dintre care 11.000 lei sunt premiile in bani acordati primilor clasati la fiecare cursa.
Participantii sunt asteptati sa ridice kit-urile de concurs din centru comercial Vivo! Constanta (zona de food court), bd. Aurel Vlaicu nr. 220, in zilele de joi (19 mai) si vineri (20 mai), in intervalul orar 10.00-21.00. Inscrierile la Maratonul Nisipului 2022 se pot face pe www.maratonulnisipului.ro.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 2000 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editiile 2016 si 2017.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/05/Harta.jpeg