Teatru si Film

Dialog intre generatii – 6 regizori in dialog despre teatru

Cu ocazia Zilei Culturii Nationale, in perioada 15 – 31 ianuarie 2021, Asociatia Pentru Teatru Liviu Rebreanu in parteneriat cu Teatrul National Targu-Mures desfasoara proiectul Intre! Conjunctura digitala pentru dialog cultural.
Ultimul program din cadrul proiectului este intitulat Dialog intre generatii si contine trei intalniri cu sase dintre regizorii care au marcat domeniul teatral din Romania.
Aceste intalniri vor putea fi vizionate online pe paginile www.teatrunational.ro
si https://www.facebook.com/tntgm, conform urmatorului calendar:
– Cristian Ban si Alexandru Dabija – Planurile subterane ale teatrului popular (29 ianuarie)
– Adi Iclenzan si Theodor-Cristian Popescu – Misiunea regizorului. Teatrul viitorului (30 ianuarie)
– Leta Popescu si Laszló Bocsardi – Universul interior al artistului si universul scenic (31 ianuarie)

Principalul obiectiv al proiectului Intre! Conjunctura digitala pentru dialog cultural consta in dezvoltarea unei serii de activitati care sa apropie si sa stimuleze interesul pentru cultura prin promovarea si perpetuarea valorilor culturale de ieri si de azi prin adaptarea la lumea de maine prin intalniri, prin dialog.
Programul proiectului a mai cuprins un maraton de spectacole lectura (15 ianuarie ora 00:00 – 15 ianuarie ora 24:00), ce a constat intr-o serie de spectacole lectura din dramaturgia romaneasca din perioada 1865-1918 difuzate in live streaming, timp de 24 de ore fara intrerupere, precum si o sesiune de Atitudini – corespondente ale unor personalitati ale culturii romane – 13 video-uri/pastile (difuzate in perioada 16-28 ianuarie).

Initiatorul proiectului Intre! Conjunctura digitala pentru dialog cultural este Asociatia pentru Teatru Liviu Rebreanu, partenerul principal fiind Teatrul National Targu-Mures. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Link-uri utile:

www.teatrunational.ro

https://www.facebook.com/tntgm

https://www.youtube.com/c/CompaniaLiviuRebreanuTNTGM