Comunicate

Din 19 septembrie, TVR 3 aduce doua noi programe in grila sa de toamna

MUSIC ®EVOLUTION  despre muzica, hituri si artisti internationali si 10 la 10 – un ciclu de 10 mini-interviuri  neconventonale, cu 10 artisti romani de nivel international. Ambele proiecte sunt realizate de producatoarea Valentina Baintan

 Sambata, 19 septembrie, de la ora 21:00, debuteaza MUSIC ®EVOLUTION –un program inedit despre ce au in comun Johann Sebastian Bach si Lady Gaga, Robbie Williams si Serghei Prokofiev, Celine Dion si Serghei Rahmaninov, sau The Beatles si Beethoven. Pentru prima data, vom avea ocazia sa descoperim muzica clasica in mari hituri internationale, in celebre piese moderne de pop, rock, jazz sau blues.

Saptamanal, la MUSIC ®EVOLUTIONmegastaruri precum Elvis Presley, Lady GaGa, Nat King Cole, Madonna, Robbie Williams, The Beatles, Beyonce devin protagonistii unor editii in care muzica lor este analizata de invitati speciali.

Monica Davidescu, Alexandru Tomescu, Zoli Toth, Liana Stanciu, The Mono Jacks, Timpuri Noi, trupa FiRMA, Medeea Marinescu, Dan Dediu, Tiberiu Soare si multi alti artisti vor fi martorii unor demonstratii concrete despre cum fragmente muzicale arhicunoscute din muzica moderna au corespondent de inspiratie din muzica clasica.

Așadar, ce au luat starurile de azi din muzica geniilor de ieri – aflati la Music ®evolution, in fiecare sambata, de la ora 21:00, numai la TVR3

Tot din 19 septembrie, in fiecare sambata de la ora 21:30 si duminica de la 16:30, TVR 3 va propune 10 la 10 – un nou program in care faceti cunostinta, pe scurt, cu diverse personalitati din lumea artistica: muzicieni, interpreti, actori – artisti valorosi, apreciati si iubiti de numerosii lor fani din tara si din strainatate. In serii de cate 10 artisti, materialele difuzate sunt realizate de catre fiecare intervievat in parte. Protagonistii s-au filmat cu telefonul mobil sau cu tableta, raspunzand deschis si jovial la intrebarile inedite primite.

 Primii 10 artisti de nivel international care au raspuns provocarii de a-si dezvalui personalitatile si preferintele, gandurile ascunse si nazuintele sunt: pianistele Alexandra Dariescu, Sanziana Mircea, Mara Dobresco, Axia Marinescu, dirijorul Gabriel Bebeselea, actrita Monica Davidescu, interpreta de jazz Teodora Enache, solistul trupei The Mono Jacks – Doru Trascau, violonistul Alexandru Tomescu, violistul Razvan Popovici.

Asa cum declara producatoarea Valentina Baintan „cu totii sunt artisti de nivel international si imi sunt si buni prieteni, astfel ca atunci cand le-am propus aceasta mica “nebunie” de a se filma singuri raspunzand la intrebarile trimise pe mail, mi-au spus DA fara ezitare. Iar daca la inceput au fost destul de sceptici privind valoarea raspunsurilor lor, in momentul in care si-au vizionat materialul finit au realizat ca aceste mici filmulete au reusit sa le surprinda personalitatea intr-un mod cu totul inedit, punand in lumina partea lor intelectuala profunda si versatila. Va invit la TVR 3 ca, de-a lungul a aproximativ 10 minute, sa descoperiti artisti in frumoase ipostaze, in mediul lor, acasa, devoaland cateva dintre cele mai personale trairi si situatii ce nu au mai fost dezvaluite pana acum.”