Comunicate Sport

Din 20 noiembrie pana in 18 decembrie, Televiziunea Romana transmite in direct si in exclusivitate cea mai iubita intrecere sportiva a planetei. Transmisiile live dedicate Cupei Mondiale de Fotbal – FIFA Qatar 2022 vor putea fi vazute la TVR 1 si TVR 2.

Pe 20 noiembrie, Cupa Mondiala FIFA vine pe covorul fermecat, din Qatar. Sute de jucatori si milioane de suporteri sunt gata sa intre in cea mai frumoasa poveste: a 22-a editie a evenimentului sportiv care invaluie intreaga planeta. Televiziunea Romana e parte din aceasta poveste din lumea minunilor si a fanteziei, invitandu-ne pe toti sa traim bucuria fotbalului de cea mai inalta clasa.

32 de echipe, inclusiv cea a tarii gazda, au un singur obiectiv la primul turneu final de campionat mondial care are loc iarna, dar intr-o tara mereu calda: sa obtina trofeul competitiei. Opt stadioane, avand capacitatea intre 40.000 si 80.000 de spectatori, gazduiesc cele 64 de partide ale Campionatului.

„Asteptam de peste 4 ani acest eveniment, din 15 iulie 2018, cea mai lunga perioada dintre editii succesive postbelice ale Cupei Mondiale. Va fi, probabil, cel mai bun turneu final, din mai multe motive: e prima oara cand un turneu de asemenea anvergura se joaca, practic, intr-un oras, facilitand accesul suporterilor si scutind deplasarile echipelor; nu mai sunt diferente de fus orar, de clima, nu mai e nevoie de adaptare de la o partida la alta; perioada e foarte buna din punct de vedere sportiv, cu jucatori aflati in forma maxima.
In acelasi timp, pentru romani, va fi un spectacol extraordinar. Orele de disputare sunt perfecte, toate meciurile vor fi transmise HD si vor avea comentariu de la fata locului, premiera pentru TVR. Vom avea ocazia sa-i admiram, la ultima competitie majora, pe corifeii anilor 2000 – Messi, Ronaldo, Modric, Luis Suarez, Cavani, Benzema, Neuer, Thiago Silva, Thomas Muller, Verthongen, Busquets, Bale, Eriksen, dar si pe gigantii nascuti in acest secol, Mbappe, Vitinha, Bellingham, Pedri, Gavi, Vlahovic, Vinicius, Musiala – cativa dintre ei. O luna de fotbal de cea mai buna calitate, o experienta nemaipomenita, un cadou pentru toti cei care iubesc sportul”, declara Emil Hossu-Longin, unul dintre cei mai apreciati comentatori sportivi ai TVR.

Toate cele 64 de partide de fotbal vor fi transmise de TVR in exclusivitate. Zilnic, mai multe editii de „Studio Mondial” vor completa, de la Bucuresti, cu informatii si puncte de vedere pertinente, transmisiunile directe din Qatar. In plus, „Super Mondial” va supune atentiei telespectatorilor si o alta fateta a competitiei: modul in care CM din Qatar va fi reflectat in social media. In perioada 20 noiembrie -18 decembrie, in cele 29 de zile de Cupa Mondiala de Fotbal, TVR va dedica aproximativ 400 de ore sportului rege, fie ca este vorba despre transmisiuni in direct ale partidelor de fotbal sau despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe, stiri, rubrici sportive in emisiunile curente ale posturilor; de asemenea, toate partidele vor beneficia de redifuzari, iar „meciul zilei” va putea fi revazut pe TVR INFO, in fiecare seara, de la 23.15.

Majoritatea transmisiunilor directe din Qatar se vor vedea la TVR 1, iar TVR 2 va difuza 8 meciuri din etapele finale ale grupelor (care se desfasoara simultan cu partide transmise de TVR 1). Pe teritoriul Romaniei, CM FIFA Qatar 2022 se vede si online, pe platforma video a TVR – tvrplus.ro.

Vlad Arhire, Costin Desliu, Tudor Furdui si Dorin Chiotea, vor fi gazdele „Studioului Mondial” difuzat inainte si dupa meciuri. Fostul international Aurel Ticleanu, antrenorul Viorel Moldovan, jurnalisti cu experienta in presa sportiva precum Catalin Tepelin, Ovidiu Ioanitoaia, Marius Mitran si multi altii se vor numara printre invitatii emisiunii, pentru a comenta partidele, sansele de calificare ale echipelor in fiecare faza a campionatului, evolutii etc.

Iar la „Super Mondial”, George Tanase va discuta, in fiecare seara, cu influenceri si invitati din lumea fotbalului.

De aproape 60 de ani, incepand cu editia CM 1966 din Anglia, TVR este televiziunea care difuzeaza in exclusivitate cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei. Campionatul Mondial din Qatar este al 14-lea turneu pe care telespectatorii din Romania il vor urmari la televiziunea publica.

Campionatul Mondial FIFA Qatar 2022

In Qatar va fi editia cu numarul 22 a competitiei, a carei istorie a inceput in Uruguay, in 1930. Ultima editie de Campionat Mondial a avut loc in Rusia, in 2018, cand Franta si-a adjudecat titlul de campioana.

Mai multe informatii si programul actualizat al evenimentului gasiti accesand sport.tvr.ro.