Comunicate

Din tara zeului Zamolxe, pe scena „Vedeta populara”

Un gugulan intra in competitie in ultima editie ce mai poate asigura un loc in Semifinala. Cu multe emotii, povesti de viata, cantec si suflet romanesc, „Vedeta populara” se vede si pe 19 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 1.

Se pare ca in zona celor cateva asezari din jurul varfului Gugu din Banatul montan, unde traiesc gugulanii, nu doar traditiile si obiceiurile vechi se transmit de la o generatie la alta, ci si talentul. Cu un strabunic cunoscut in zona pentru vocea sa puternica, de tenor, si un tata cantor la biserica, dar si dirijor al unui cor de 40 de oameni din sat, un tanar din Caras vine cu mandrie in fata romanilor, aducand cu sine mostenirea de mii de ani a culturii gugulane. La fel ca si ceilalti patru concurenti ai serii, e hotarat sa profite de ultima sansa de calificare in Semifinala sezonului 7 „Vedeta populara”. Daca si juriul il va sustine aflam duminica, 19 decembrie, de la ora 21.00, urmarind emisiunea de la TVR 1, difuzata simultan si la TVR Moldova si TVR International.

Tot dintr-un mediu unde folclorul si traditiile sunt pastrate si cultivate provine si una dintre cele care ii fac tanarului concurenta. In satul ei din Botosani se tin inca baluri, de Paste si de Craciun, iar oamenii poarta costume populare cand merg la biserica sau la botezuri. Adolescenta de 16 ani vine la „Vedeta populara” cu o dubla motivatie: vrea sa dovedeasca tuturor ca are stofa de cantareata, dar si sa implineasca visul frant al bunicii sale; aceasta avea voce frumoasa, dar, pe vremea ei, gura lumii spunea ca „fetele cuminti” nu canta, asa ca a renuntat la muzica…

O salajeanca de 57 de ani, deja bunica, ne demonstreaza ca nu e niciodata prea tarziu sa-ti urmezi pasiunea. Dupa ce si-a vazut baietii mari, femeia a decis ca e timpul sa se ocupe si de ea. Vom vedea ce spun si membrii juriului despre aceasta hotarare. Si tot de la Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Lese si Bogdan Mihai Simion asteapta si o tanara din Neamt confirmarea ca a fost inspirata sa renunte, dupa un an, la Facultatea de Litere, pentru a urma o cariera in domeniul artistic. Iar o eleva din Gorj si-a trasat doua obiective mari: sa devina medic pediatru si sa cante. Pentru cel de-al doilea, vine duminica seara la „Vedeta populara”.

La ultima editie de concurs, Orchestra Ansamblului Profesionist Cindrelul „Junii Sibiului”, dirijor Gabriel Popescu, manager Silvia Macrea, sustine toti concurentii cu acompaniamentul momentelor muzicale.

„Vedeta populara” intra duminica seara in casele noastre, cu ale sale cantece si traditii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie si speranta, cu muzicieni desavarsiti si cu povesti emotionante. Sezonul 7 al emisiunii realizate de Iuliana Tudor se vede la TVR 1, in fiecare duminica, de la ora 21:00. „Vedeta populara” se difuzeaza simultan si la TVR Moldova si TVR International.