Evenimente

„Dincolo de alb si negru”. In premiera la TVR 1, cu Catalin Stefanescu

Din 9 mai, Catalin Stefanescu ne propune o serie de intalniri cu oameni echilibrati, care stiu ce spun. „Dincolo de alb si negru”. Emisiunea se vede de luni pana joi, de la ora 19.00.

Noutati la TVR 1! Garantat, cea mai potrivita alegere pentru inceputul serii: o intalnire cu oameni echilibrati, care stiu ce spun. Din 9 mai, Catalin Stefanescu ne propune o noua emisiune: „Dincolo de alb si negru”, „o discutie care nu ne imparte in tabere, desi putem avea pareri diferite, ci ne aduce la un loc, pentru ca incercam sa intelegem lucrurile impreuna”. In direct la TVR 1 de luni pana joi, de la ora 19.00.

„Chemam publicul care vine la TV sa intre in contact cu teme si invitati care ne ajuta si pe cei care ne privesc, si pe noi, cei care realizam emisiunea asta, sa invatam sa gandim cu propriile noastre minti, neinfluentati de ceea ce ne-ar spune neaparat cineva”. Invitatii lui Catalin ne provoaca la actul gandirii. „Ei nu spun cum sa gandim, nici ce fel de ganduri sa avem, ci ne invata ca trebuie sa gandim cu mintile noastre, sa le punem la lucru. Pentru ca e o perioada cand a gandi cu propria minte e un act extrem de necesar si salvator. Este, de altfel, una dintre misiunile principale ale postului public, sa ajute la actul de a gandi cu propria noastra minte”, puncteaza moderatorul.

„E un pariu important”, considera Catalin Stefanescu, pentru ca oamenii se asteapta, poate, la acest moment al zilei, sa fii perfect ancorat in actualitate. Dar, „pe masura ce din alte directii vine un stimul care agita, de la noi va veni un mesaj de pastrare a calmului si o invitatie la gandire”, adauga moderatorul.

La „Dincolo de alb si negru” nu se discuta lucrurile la extreme, numai in alb sau negru, „nici nu ne plasam de o parte sau de alta a unei baricade, nici nu incercam sa ne plasam la mijloc sa impacam pe toata lumea, ci incercam sa prindem in brate tot arcul de gandire si sa le oferim oamenilor momente in care sa fie mai calmi, mai linistiti si mai obisnuiti cu gandul ca pot avea si propriile lor idei, nu neaparat ce li se spune din stanga sau din dreapta”. (Catalin Stefanescu)

Cine vor fi invitatii lui Catalin Stefanescu la „Dincolo de alb si negru”

De luni pana joi, de la ora 19.00, la TVR 1 vom vedea invitati pe care oamenii ii stiu, dar „o sa aducem la emisiune si invitati de care nu s-a auzit deloc, dar care care se pricep cu adevarat la meseriile pe care le fac, in asa fel incat sa ne facem o idee cat mai clara despre ce este in jurul nostru”. Ba mai mult, „Dincolo de alb si negru” se va detasa cat mai mult de „genul intalnirilor de televiziune in care se servesc solutii de gandire gata mestecate si in care exista personaje care au pareri in legatura cu orice si care se pricep la totul”, mai spune Catalin.