Teatru si Film

Draga Olteanu Matei, la „Reteaua de idoli”: „ Pentru mine oamenii sunt inca de studiat” – foto –

Draga Olteanu Matei, la „Reteaua de idoli”: „Pentru mine oamenii sunt inca de studiat”

A fost coana Chirita, Varvara si a facut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucand-o pe Veta, sotia lui Nea Marin, in show-uri TV si in filmul artistic “Nea Marin miliardar”. In 50 de ani de cariera, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri in peste 90 de filme, 100 de productii de televiziune si 50 de piese de teatru. Acum, in pragul varstei de 87 de ani, marea actrita se bucura de linistea si de aerul curat din Piatra Neamt.
Acolo s-a intalnit si cu realizatoarea TVR 2 Irina Pacurariu si a rememorat pentru „Reteaua de idoli” cateva dintre cele mai frumoase amintiri din tinerete. Cu franchetea-i obisnuita, a tras cateva concluzii despre viata si societatea in care traim pe care le puteti urmari in emisiunea „Reteaua de idoli” luni, 12 octombrie, de la ora 21:00 (in reluare duminica, de la ora 18:00) la TVR 2.

„Nu trebuie să plangem, cine ajunge la capat, scapa, desi ne dorim sa mai fie ceva, e prea frumosa viata pe pamant daca stii sa ti-o faci ca sa mai fie ceva de trait dupa…. Am scris in unul din caietele mele…m-am rugat lui D-zeu daca e sa ne reincarnam, pentru nimic in lume sa n-o faca, sunt in stare sa fac orice sa nu ma mai nasc din cauza ca iubesc viata foarte mult. Ma bucur de fiecare lucru, ca suntem aici, ca stam de vorba, ca ati trecut sa ma vedeti…”, spune Draga Olteanu Matei.

„Draga Olteanu Matei este unul dintre cei mai iubiti actori romani, o artista spectaculoasa nu doar pentru ca a lasat in arhiva cinematografiei romanesti personaje-cult. A ridicat in picioare sali de teatru in sute de reprezentatii si Veta lui Nea Marin, Chirita sau cuplul facut cu Marin Moraru raman la fel de savuroase oricat le-ar lasa timpul in urma”, spune Irina Pacurariu.

Draga Olteanu Matei zambeste cu nostalgie cand se gandeste la fostii sai colegi si spune ca cinematografia ne da avantajul de a ne aminti de ei tineri, nu la varsta de acum.
„La UNITER si la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au disparut… Nu se gandeste nimeni ca acei oameni au fost cunoscuti in rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni in viata reala, care au imbatranit. I-am si spus lui Cramitru, nu ma pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost si a jucat….acela e chipul pe care il stiu si l-au iubit oamenii…”, adauga indragita actrita.

Irina Pacurariu continua seria interviurilor de elita, marca „Reteaua de idoli”, la TVR 2. Luni, 12 octombrie, de la ora 21:00 (in reluare duminica, de la ora 18:00), telespectatorii au intalnire o reprezentanta a generatiei de aur a teatrului  si filmului romanesc, Draga Olteanu Matei.

„- Cum este societatea pe care o vedeti la tv?/
– Nu mi se pare ca astia suntem noi. Daca as putea…as schimba/
– Aveti impulsul de a va uita la stiri?/Da, sa stiu ce se intampla. Pentru mine oamenii sunt inca de studiat…O zi de-a mea incepe spre pranz.
– Nu sunteti matinala?/
– Nu, dar inainte eram”, spune Draga Olteanu Matei la „Reteaua de idoli”.