Evenimente

Dubla lansare de carte Lucian Ciuchita la Biblioteca Metropolitana Bucuresti

Strazi deschise pentru minti luminate
Incepand cu ora 16:00, ne mutam la Sediul Central Mihail Sadoveanu – Biblioteca Metropolitana Bucuresti unde va avea loc dubla lansare de carte a lui Lucian Ciuchita – poet, romancier, dramaturg, eseist si scenarist roman.
Lucian Ciuchita este poet, romancier, dramaturg, eseist si scenarist roman.
Este absolvent al Facultatii de Cibernetica din ASE Bucuresti (1988-1993). In 1999 obtine doctoratul in Cibernetica si Statistica la ASE Bucuresti.
A lucrat in Televiziunea Romana in perioada 1990-2002 ca reporter special, redactor si realizator de emisiuni. A inceput activitatea jurnalistica cu prima emisiune studenteasca „Gaudeamus” imediat dupa revolutia din ’89, fiind unul dintre studentii revolutionari care au participat la evenimente. In iunie 1990 este angajat reporter la redactia de stiri a TVR. Dupa realizarea a doua filme documentare este primit in Uniunea Cineastilor din Romania (iunie1991), in Asociatia Dramaturgilor de Film. A realizat peste 1000 de reportaje si sute de emisiuni, cele mai cunoscute fiind: „Lege si faradelege”, „Trasfocator”, „Actualitati”, „Politia in actiune”, „Buna dimineata”, precum si rubrici in cadrul altor emisiuni de cultura si arta. A fost profesor universitar si a predat Statistica si Modelare Economica la ASE, Universitatea Romano-Americana si Universitatea N.Titulescu. In momentul de fata este cercetator stiintific asociat la Academia Romana.
Ca scriitor debuteaza in 1996 cu volumul de poezii „Oameni si tarmuri”, cu prefata de Marin Sorescu. Este discipolul maestrului Marin Sorescu, cu care a avut o frumoasa colaborare in ultimii ani de viata ai regretatului scriitor. Au urmat alte doua volume de poezii, „Cautatorul de zimbri„ si „Florile binelui”, iar primul roman, „Comisarul Caron-Disparitia”, a fost publicat in 2005. In perioada 1997-2006 a publicat mai multe carti economice si o analiza a fenomenului terorist contemporan. A scris trei scenarii de film de lung metraj si a realizat trei filme documentare. Pana in momentul de fata a publicat 33 de carti, atat volume de poezie cat si romane, nuvele, eseuri. Cele optsprezece romane se gasesc in toate librariile din Romania si se bucura de aprecierea cititorilor. Iata o lista cu acestea: Insula Purgatoriului (roman distopic); Copoiul din Cardiff (roman politist-filozofic), Taifun in adancuri (thriller), Gemenii lui Bormann (roman istoric), Celeste-Planeta Purgatoriului (SF, fantasy), un volum de eseuri filozofice intitulat „Monada Ratiunii”, romanul pamflet „Desertul fluturilor albi”, Submarinul teroristilor (roman de spionaj) si romanul semi-autobiografic, „250 de kilometri si un secol de amintiri”, „Pasarea de Foc a tineretii” (roman), „Plutonul natafletilor si alte povestiri”… In 25 iunie a.c. a fost lansat romanul „Cutitele rosii”, la Muzeul National al Literaturii Romane. Romanul „L’ile du purgatoire”, lansat la Salon du Livre-Paris in data de 17 martie 2019., se bucura de recunoastere internationala fiind promovat in tarile francofone. Romanul amintit a fost lansat si la Salon du Livre de Montreal 20-25 noiembrie, 2019… De fapt, o dubla lansare deoarece un alt roman, „Ce cauta povestea mea in filmul lor”, a fost lansat in data de 24 noiembrie 2019, la Targul Gaudeamus. In martie 2020 a vazut lumina tiparului romanul „Cercul Negru”, un roman incredibil care face cinste literaturii universale, iar in decembrie 2020 a fost publicat la LiterPress Publishing – romanul Zile de plumb. In noiembrie 2021 a fost publicat romanul Detronarea regelui.