Antreprenoriat Comunicate

Dupa sase ani de sustinere a IMM-urilor si a femeilor in mediul de afaceri la nivel global, Elite Business Women lanseaza programul de mentorat Women in STEM

Elite Business Women, una dintre cele mai puternice Cluburi de antreprenoriat feminin din Europa lanseaza un program de formare, mentorat si sprijinire a accesului catre management pentru femeile din toate mediile in domeniile stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii (STEM). Aceasta initiativa va uni femeile si organizatiile din tarile din Europa si Consiliul de Cooperare al Golfului.
“Pe tot parcursul educatiei, fetele si femeile se abat in mod sistematic de la anumite domenii, precum stiinta si matematica, limitandu-si formarea si optiunile pentru a-si desfasura activitatea in aceste domenii doar ca persoane adulte. Femeile reprezinta doar 28% din forta de munca in domeniile stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii (STEM), numarul barbatilor depasind cu mult numarul femeilor care se specializeaza in majoritatea domeniilor STEM in perioada facultatii. Decalajul dintre femei si barbati este deosebit de mare in unele dintre cele mai bine platite profesii ale viitorului, care se dezvolta intr-un ritm accelerat, precum informatica si ingineria”, a declarat Bianca Tudor, Fondator si CEO al Elite Business Women.
“In ultimele sase luni, am organizat in mediul online o serie de evenimente de networking, care ne-au permis sa ne conectam cu femei-lider din intreaga lume si sa punem bazele incubatorului Women in STEM. Suntem onorati sa avem alaturi antreprenori si profesionisti remarcabili, adevarati pionieri in domeniile lor, nu doar pentru a aduce in prim-plan acest subiect foarte important, dar, totodata, pentru a depune eforturi sustinute in a aduce un plus de valoare in viata fetelor si femeilor de pretutindeni”, a adaugat Bianca Tudor.

Proiectul va incepe cu un program de mentorat online, urmat de o campanie de strangere de fonduri pentru a pune bazele primului incubator de business Women in STEM
Elite Business Women a organizat pe perioada pandemiei,  in mediul online,  10 evenimente internationale de business, reunind in perioada martie-octombrie 2020 peste 600 de companii, cu obiectivul  de a conecta si a ajuta IMM-urile sa supravietuiasca perioadei de criza si pentru a sprijini colaborarea si internationalizarea activitatilor, cu scopul general de a dezvolta antreprenoriatul feminin. IMM-urile sunt deosebit de expuse riscului de esec ca urmare a masurilor de protectie impotriva noului coronavirus si reprezinta 75 % din totalul locurilor de munca din sectoarele afectate in mod direct. Aceasta initiativa a atras participarea si interesul companiilor din Bahrain, Arabia Saudita, Liban, Dubai, Marea Britanie, Romania, Polonia, Italia si Ungaria.
“Un studiu efectuat de catre Autoritatea pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii in aprilie 2020 a demonstrat ca 95% dintre companii au inregistrat o reducere a operatiunilor, 23% au raportat o pierdere de pana la 100% a comenzilor pentru export, 92% au inregistrat blocaje ale lantului de aprovizionare, 48% au disponibilizat angajati, iar 89% se confrunta cu probleme financiare”, a mai spus Bianca Tudor.

Elite Business Women a sprijinit antreprenorii IMM-urilor cu urmatoarele obiective:
●       Sa creeze si sa-si consolideze relatiile de afaceri
●       Sa poata obtine informatii utile de la alti antreprenori ELITE
●       Sa dobandeasca acces la diferite oportunitati de afaceri
●       Sa se genereze recomandari,  sa creasca numarul parteneriatelor de afaceri si a tranzactiilor
●       Sa impartaseasca experientet de afaceri si sa isi extinda know-how-ul
●       Sa creasca profilul de afaceri al acestora
●       Sa creasca vizibilitatea brand-urilor
●       Sa fie in permanenta informati in ceea ce priveste tendintele mediului economic.

In luna mai, Elite Business Women a lansat, de asemenea, Grupul de Cooperare pentru Femei EU-GCC-Levant si a inceput sa creeze parteneriate cu organizatia de femei din Orientul Mijlociu. Grupul nu se limiteaza doar la organizatiile de femei, ci este deschis cooperarii cu diverse institutii guvernamentale si neguvernamentale. Obiectivul este de a reuni organizatiile pentru a crea sectiuni tematice axate pe probleme specifice si cooperare, precum si de a pune bazele unor proiecte pe termen lung.
Profitam de aceasta ocazie pentru a va invita sa va alaturati incubatorului Women in STEM prin trimiterea unui mesaj la adresa de e-mail contact@ebw.business.
Cu ajutorul sprijinului mass-media, am dori, de asemenea, sa ii invitam pe toti cei interesati sa construiasca impreuna proiecte de cooperare intre tarile din Europa si din Golf, proiecte pentru dezvoltarea femeilor, ale caror efecte vor fi benefice pentru toate partile implicate.