Evenimente

Editie eveniment in deschiderea noului sezon „Garantat 100%”. Duminica, de la 7 seara

Mentorii ei au fost Ahmad Jamal si Chick Corea. E celebra datorita virtuozitatii sale, concertelor electrizante si mixului de genuri muzicale din compozitiile sale. Pianista de jazz Hiromi Uehara este invitata lui Catalin Stefanescu la TVR 1 duminica, 25 septembrie, ora 19.00.

„Garantat 100%” incepe noul sezon cu o editie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare si pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Catalin Stefanescu in prima editie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmarim editia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.

Prima si cea mai importanta noutate a sezonului „Garantat 100%” este legata de ora de difuzare a emisiunii. Pentru a raspunde numeroaselor mesaje si rugaminti primite din partea telespectatorilor, din aceasta toamna, TVR 1 difuzeaza emisiunea „Garantat 100%” in fiecare duminica, de la ora 19.00, cu reluare in aceeasi seara, ora 24.00. In rest, „Garantat 100% urmareste cu incapatanare aceeasi misiune: sa aduca in fata telespectatorilor, la televiziunea publica, personalitati care sa inspire, de la care avem de invatat mereu”, spune Catalin Stefanescu, realizatorul si moderatorul emisiunii.

Unul dintre cei mai inventivi artisti ai jazz-ului, compozitoare si pianista de origine japoneza, devenita celebra datorita virtuozitatii sale, concertelor electrizante si mixului de genuri muzicale din compozitiile sale (jazz, rock progresiv, muzica clasica), Hiromi Uehara i-a oferit un interviu in exclusivitate lui Catalin Stefanescu. Urmarim dialogul la „Garantat 100%” duminica, 25 septembrie, de la ora 23.00, la TVR 1. In aceasta vara, artista fost prezenta la JAZZx, Timisoara, ocazie cu care Catalin Stefanescu a stat de vorba cu ea.

E pentru prima data cand Hiromi Uehara vorbeste intr-un interviu despre secretele rezistentei sale in industria spectacolului si, tot in premiera, despre intimitatea actului creatiei. In dialogul cu Catalin Stefanescu, la „Garantat 100%”.

„Hiromi povesteste lucruri pe care nu le gasesti in alte interviuri. Abordeaza cu mare deschidere subiecte intime, cum este relatia speciala cu mama ei, dar vorbeste si despre perioada de studentie de la Berklee College of Music. Pe larg si cu multa insufletire, ne ofera detalii despre colaborarea cu mentorii ei, Ahmad Jamal si Chick Corea”, ne dezvaluie Catalin Stefanescu.

„N-am avut niciun concert la care sa simt ca nu am chef sa cant.Vreau sa cant!” – Hiromi Uehara, in dialogul cu Catalin Stefanescu

„Pe scena ma simt intotdeauna vie, ma simt acasa. Fireste, cantatul ma oboseste fizic. Dar, in acelasi timp, ma face sa ma simt implinita emotional. Nu mai simt oboseala, datorita energiei psihice si emotiei pe care le primesc de la oameni, de fiecare data cand cant live. De la primul concert din cariera mea, mi-a placut asta.

N-am avut niciun concert la care sa simt ca nu am chef sa cant.Vreau sa cant! Abia astept sa cant din nou! De fiecare data simt asta”, ii marturiseste invitata lui Catalin Stefanescu.

Hiromi si-a inceput lectiile de muzica clasica si pian la varsta de 5 ani. Apoi, la varsta de 8 ani, a continuat cu jazz-ul, de care s-a apropiat datorita profesorului de pian Noriko Hakita. La 14 ani concerta deja cu Orchestra Filarmonica din Cehia, iar la 17 ani incepe colaborarea cu muzicianul Chick Corea. Dupa ce a realizat cateva compozitii pentru mari companii japoneze precum Nissan, se inscrie la Berklee College of Music din Boston, unde colaboreaza cu Ahmad Jamal. In aceasta perioada, imediat dupa absolvirea studiilor, semneaza cu casa de discuri Telarc.

Pana la debutul sau oficial, consemnat in 2003, Hiromi a concertat in intreaga lume participand la numeroase festivaluri de jazz.

De la lansarea albumului ei de debut, „Another Mind”, in 2003, Hiromi a electrizat publicul, dar si criticii din toata lumea, cu o energie creatoare ce cuprinde si chiar depaseste granitele jazz-ului, parametrii muzicii clasice si pop, ducand improvizatia si compozitia pe noi culmi ale complexitatii si sofisticarii. A lansat de atunci alte cinci albume: Brain (2004), Spiral (2006) Hiromi’s Sonicbloom – Time Control (2007), Hiromi’s Sonicbloom – Beyond Standard (2008) si Duet – albumul live inregistrat cu Chick Corea.