Evenimente

Editie speciala „Reteaua de Idoli”, la TVR 2

Editie speciala „Reteaua de Idoli”, la TVR 2
Luni, 2 mai, de la ora 21:00, Irina Pacurariu invita telespectatorii sa urmareasca un reportaj de exceptie despre oamenii care ajuta refugiatii din Ucraina.

„La Reteaua de Idoli avem o editie speciala, cu idolii de langa noi, cei pe care a pus lumina pe razboiul in plina desfasurare din vecinatatea granitelor Romaniei. Povestea este aceea a unui orfelinat, care a fost evacuat integral, copiii si asistenti sociali, inchisi intr-un vagon atasat unui tren de refugiati, pentru a scapa de presiunea bombardamentelor. Intregul grup, 63 de persoane, dintre care sase bebelusi, a traversat in 4 zile Ucraina pana la Sighet. Singurul loc unde au fost primiti, pentru ca dorinta lor a fost sa nu fie despartiti si sa ramana impreuna, este un Centru social pentru copii din Iasi”, spune realizatoarea „Retelei de Idoli”.

Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi a preluat grupul de refugiati din Ucraina. Institutia le-a pregatit locuri de cazare iar la sosirea in Iasi, dupa drumul de aproape o saptamana, au primit asistenta medicala, hrana, jucarii, haine si tot ceea ce au avut nevoie.

„Aici se scrie si istoria noii lor vieti, una in care femei din doua patrii diferite devin mame pentru zeci de copii, o lume devenita familie, in care au petrecut impreuna Sarbatorile Pascale si unde de curand a fost botezat primul dintre bebelusi, eveniment filmat de Reteaua de Idoli”, a adaugat Irina Pacurariu.

Nevoiti sa fuga din calea razboiului, copiii reinvata normalitatea. Isi gasesc noi pasiuni, cum ar fi olaritul sau deseneaza. Printre temele favorite se regaseste speranta de „PACE!”.
„Pentru noi, este o neliniste si un stres continuu pentru ca nu stim ce va fi mai departe. Ma gandesc la casa noastra si imi fac griji pentru cei ramasi in calea razboiului. Au murit multi oameni, au murit copii”, a spus una dintre invitatele Irinei Pacurariu in emisiunea „Reteaua de Idoli” de luni, 2 mai, la TVR 2.

Editia speciala „Reteaua de Idoli” poate fi revazuta vineri, 6 mai, de la ora 22:00, la TVR