Antreprenoriat Comunicate

Elis Pavaje, investitie de 150.000 in panouri fotovoltaice

n luna octombrie compania Elis Pavaje a finalizat planul de investitii in panouri fotovoltaice de la fabrica de la Vintu de Jos. Investitia a fost realizata din fonduri proprii, suma ridicandu-se la 150.000 euro.
Energia electrica generata cu ajutorul soarelui inlocuieste cu succes energia electrica generata de combustibili fosili. Ceea ce inseamna ca folosind energia solara se reduc emisiile de gaze cu efect de sera, in special emisiile de dioxid de carbon. Gazele, produse in procesul de ardere a combustibililor fosili duc la cresterea temperaturii si la schimbarile climatice. Aceste schimbari climatice creeaza deja probleme serioase de mediu si afecteaza chiar si sanatatea populatiei.
“Investitia de la Vintu de Jos este un experiment Elis Pavaje realizat cu intentia de a obtine productie verde, nepoluanta. Energia solara este o sursa de energie inepuizabila pe care merita sa invatam s-o folosim cat mai bine. Suntem datori sa manifestam grija si sa depunem eforturi permanente pentru mentinerea unei societati sustenabile. Energia obtinuta o folosim exclusiv pentru uzul propriu. Urmeaza sa vedem efectele in urmatorii ani, iar daca se justifica investitia, extindem si in celelalte fabrici”, a spus domnul Emil Gota, director general Elis Pavaje.
“In ultima perioada se vorbeste din ce in ce mai mult de eficienta energetica iar in contextul in care liberalizarea pietei a dus la o scumpire a preturilor, panourile fotovoltaice pot fi solutia si pentru reducerea facturilor de energie electrica”, a mai precizat Emil Gota, director general Elis Pavaje.
Nefiind o energie stocabila, acest sistem de generare a energiei electrice cu ajutorul panourilor fotovoltaice nu poate inlocui integral consumul energiei din surse neregenerabile, insa o poate reduce drastic, cel putin in sezoanele bune. Chiar daca in ultimii ani anotimpurile se diferentiaza tot mai greu, iar verile sunt mult mai capricioase, o astfel de investitie se recupereaza intr-un termen de 5-7 ani. Desigur, o componenta importanta in ecuatia economiei obtinute este cantitatea de praf din aer si gradul de intretinere in timp a instalatiilor.

Despre Elis Pavaje
Infiintata in 1991, in Petresti, judetul Alba, compania ofera in prezent un sistem complet de produse si servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la productie prefabricate din beton vibropresat, consultanta si proiectare, pana la transport, montaj si intretinere pavaj. Elis Pavaje are in prezent patru unitati de productie, cu o capacitate de productie de cca 20.000 mp pavaj/zi. Produsele Elis sunt disponibile in retelele de bricolaj, intr-o retea vasta de distribuitori, precum si in showroom-urile proprii din Petresti (Alba), Stoenesti (Prahova), Secuienii Noi (Neamt), Vintu de Jos (Alba). Pentru detalii, consultati www.elis.ro

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/11/1-untitledDJI_0393.jpg