Comunicate

Episoade noi despre bucuria de a fi pe lume, in seria „Izolati in Romania”, la TVR 1

O singura privire ca a lor si intelegi rostul pasilor pe pamant. Noi intalniri emotionante cu oameni de la care invatam sa ne bucuram de ceea ce avem, de ceea ce vedem, ne aduce Dite Dinesz de sambata, 17 decembrie, ora 15.30.

„Un om cum noi nu vom mai intalni! Nu se canta, nu se plange, traieste pur si simplu. In tacere, afli mai mult decat in o mie de cuvinte. O singura privire ca a lor si intelegi rostul pasilor pe pamant”! Este emotia pe care echipa de realizatori ai seriei de reportaje „Izolati in Romania” ne-o transmite de fiecare data, de la primul cadru filmat.

„Am fost plecati pe poteci si ne-am intors cu episoade noi despre bucuria de a fi pe lume”, ne spune zambind Dite Dinesz. „Dincolo de greutati si lacrimi, am inteles, in aceste noi intalniri, ca a trece muntii in vremuri grele, in neajunsuri, in clipe apasatoare, e lectia prin care inveti sa te bucuri de ceea ce ai, de ceea ce vezi. Chiar daca ceea ce ai e putin, o casa cu lucruri atarnate pe perete, nu ascunse in dulapuri, iar ceea ce vezi e aceeasi padure cu aceleasi poteci grele”, continua realizatoarea seriei de reportaje de la TVR 1.

Din 17 decembrie, in noua serie „Izolati in Romania”, la TVR 1, cunoastem oameni puternici, cu ganduri profunde, numai de ei stiute si adunate: Sofia nu aude omul, dar aude cerul. Aurel stie ce e dincolo de capatul lumii, acolo unde o fi el… Ana munceste si plange in cel mai izolat loc din Romania, dar aceeasi Ana se bucura ca multi voluntari au ajuns cu bine la ea.

„Trei vieti diferite. Fiecare urcus e alt drum. Nu se cunosc si traiesc pe munti diferiti, dar in prima noastra intalnire dialogheaza, se completeaza. Niciunde nu vei afla mai simplu si mai profund rostul omului pe lume, trait de oameni care nu au scoli, nu au drumuri multe la oras, nu au carti citite. Omul pe de-a intregul lui, puternic, desi singur, e in 17 decembrie, la TVR 1!”, ne invita realizatoarea Dite Dinesz sa urmarim primul episod al noii serii de filme despre „Izolati in Romania”.

Daca primul episod al noii serii „Izolati in Romania” poate fi urmarit pe 17 decembrie, de la ora 15.30 (pentru ca inca se mai scriu capitole importante ale Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022), din 24 decembrie, reportajele „Izolati in Romania” sunt programate sambata, de la 16.30, la TVR 1. In Ajun de Craciun, ne bucuram de o editie speciala, in care echipa „Izolati in Romania” a impodobit bradul cu faptele bune facute de semenii nostri, iar „de Craciun masa le va fi plina, pentru ca omenia ta e lumina de dincolo de brazi, pe care cerul o stie prea bine!” (Dite Dinesz).

Imagine: Marius Danci
Reporter: Dite Dinesz
Montaj: Constantin Buta