Comunicate

Feria del Libro Rumano 2022 Targul de Carte Romaneasca 2022

Editia 1, Getafe, Madrid, Spania

In perioada 7-9 Octombrie 2022 la Casa Regional de Castilla La Mancha de Getafe, Madrid se va desfasura prima editie a Targului de Carte Romaneasca 2022 din Spania.

Vor participa autori si artisti romani din Spania si Europa, edituri, institutii, centre culturale, ong-uri. Invitati de onoare: scriitori si artisti spanioli si internationali. Pe intreaga durata a targului de carte se vor desfasura lansari si prezentari de carte, intalniri cu cititorii, dezbateri, expozitii fotografice si etnografice, ateliere pentru copii si evenimente interactive, activitati culturale dedicate publicului roman si spaniol.

Vineri, 7 octombrie 2022 cu ocazia deschiderii evenimentului, va fi inaugurata o Expozitie Colectiva de Arte Plastice in cadrul Casei Regionale Castilla la Mancha situata in str. Calvario nr. 8, Getafe. Expozitia, parte a manifestarilor organizate in cadrul Targului de Carte Romaneasca 2022 – Editia I-a, Getafe, Madrid, va asteapta in acord cu ideea perena ca arta conecteaza culturile, creeaza spatii de electiune, stabileste punti, raspunde unor nevoi sociale, emotionale, in speranta unui progres real al colaborarii comunitatii romanilor din Peninsula Iberica.

Lucrarile plastice sunt reunite sub simbolistica artei care afirma ca nu exista granite intre oameni, iar creatorii le pot face cu atat mai fluide, in spiritul dialogului international pe care epoca noastra mizeaza.

Coordonator targ de carte si evenimente: Vasile Muste, scriitor

Coordonator expozitia colectiva de arte plastice: Juan Jose G. Garcia

Organizatori: Casa Romana de Cultura Getafe, Casa Regional de Castilla la Mancha Getafe, Centro Cultural La Tierra Tracia – Asociación Romanati

Pentru informatii si participare:

e-mail: ferialibrorumano@gmail.com, https://www.facebook.com/ferialibrorumano2022/