Teatru si Film

Festivalul International Shakespeare, o noua editie cu spectacole de top la Craiova, intre 19 si 29 mai 2022

Cea de a XIII-a editie a Festivalului International Shakespeare va avea loc la Craiova in perioada 19-29 mai 2022 si este organizata, ca in fiecare an, de Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova si Fundatia Shakespeare.

Editia de anul acesta cuprinde spectacole de teatru realizate de catre mari regizori internationali – Robert Lepage, Oskaras Korsunovas, Silviu Purcarete, mult asteptata productie „The Tiger Lillies perform Hamlet” dar si premiera spectacolului „Richard al III-lea” realizat de catre Laszló Bocsardi cu Sorin Leoveanu in rolul principal, o productie a Festivalului Shakespeare si a Nationalului craiovean.

Peste 100 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalatii multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiectii de film in aer liber, lansari de carte, conferinte si dezbateri vor avea loc in 13 locatii din Craiova, intr-un eveniment de mare tinuta artistica ce se adreseaza atat celor mai fini cunoscatori ai teatrului international cat si publicului larg.

„Ce inseamna Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. Nascuta din iubire, salvata din pasiune si – acum, iata – implinita prin continuitate. Abia astazi, cand atatea evenimente de peste tot au disparut sau si-au pierdut seva, intelegem ca visul lui Emil Boroghina dureaza, renaste, e la clipa unui unui nou inceput. Iar noi toti avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce sarbatoare a spiritului! Ce gest de pretuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purcarete! Putine, foarte putine festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalitati. Inca si mai putine incearca sa le adauge altele si altele, ale unor noi generatii. Este vocatia celor care, din doi in doi ani, transforma Craiova intr-o insula shakespeareana. Victoria lor devine atunci un triumf al teatrului romanesc pe marea scena a lumii.”
Octavian Saiu, critic de teatru, eseist si profesor universitar

Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului s-au pus deja in vanzare pe website-ul https://www.shakespearefestival.online.

Cea de a XIII-a editie a Festivalului International Shakespeare, Craiova este organizata de Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova si Fundatia Shakespeare.

Parteneri principali ai evenimentului: Primaria Craiova si Consiliul Local Municipal

Finantatori: Ministerul Culturii, Consiliul Judetean Dolj.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Sponsori: Electroputere Mall si Epson.

Parteneri: Valletta Towers, Teatrul pentru copii si tineret „Colibri”, Casa de Cultura a Studentilor Craiova, Filarmonica Oltenia, Opera Romana Craiova, Universitatea din Craiova, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L Caragiale” Bucuresti, Institutul Cultural Roman, Uniunea Teatrala din Romania.

FESTIVAUL INTERNATIONAL SHAKESPEARE
https://www.shakespearefestival.online
https://www.facebook.com/shakespearefestivalcraiova
https://www.instagram.com/SHAKESPEAREFESTIVAL