Comunicate

Festivalul Luminii de la Timisoara – de Revelion, in direct la TVR 3

Pe 31 decembrie, de la ora 22.00, TVR 3 transmite un festival unic al luminii, care marcheaza anul in care Timisoara devine Capitala Culturala Europeana. Jocuri de lumini spectaculoase, ritmuri date de cei mai talentati DJ de pe planeta – in Programul de Revelion de la TVR 3.

La Timisoara, primele secunde din 2023 sunt scaldate in feeria Festivalului Luminii. 2023 e anul in care Timisoara, oras al Romaniei, devine Capitala Culturala Europeana, iar primele momente ale acestui an le traiti in direct la TVR 3, intr-o atmosfera cu totul speciala.

Intregul an al Capitalei Culturale Europene se desfasoara sub sloganul „Lumineaza orasul prin tine!”, iar din primele din clipe din 2023, oamenii lumineaza orasul printr-un eveniment unic: Festivalul Luminii.

In premiera, „Festivalul luminii” aduce un spectacol imersiv de lumini la Timisoara

Zona centrala a orasului va fi pusa intr-o lumina spectaculoasa prin intermediul unor instalatii artistice new media, proiectii si video-mapping pe Palatul Baroc. Alte elemente interactive vor putea fi experimentate de cei prezenti in oras pe traseul ce duce de la Bastionul Maria Theresia spre Piata Unirii, Muzeul National de Arta.

De altfel, Bastionul Maria Theresia devine atractia principala chiar in noaptea dintre ani. Cele mai neasteptate jocuri de artificii si spectacole de lumini se vor vedea la Timisoara pentru prima data, iar telespectatorii le vor putea urmari in direct la TVR 3. Si tot la TVR 3, in noaptea cea mai lunga a anului, urmarim un show senzational al olandezilor Directed Shows, cei care au pregatit momente inedite si la festivalurile internationale Untold si Neversea.

In programul de Revelion al TVR 3, iubitorii de muzica techno vor avea ocazia sa danseze pe ritmurile artistului spaniol Danny Avila. Clasat pe locul 36 in „Top 100” DJ Mag, Avila este recunoscut ca fiind unul din cei mai talentati DJ producers de pe planeta. A colaborat cu zeci de artisti internationali, printre care Machine Gun Kelly, The Vamps si Tiesto. Tot la TVR 3 ne bucram si de show-ul Alex Super Beats.

Ne delectam si cu momente de arhiva la TVR 3, in „Revelionul Revelioanelor”

Transmisiunea directa de la Timisoara este precedata si urmata, la TVR 3, de o editie speciala, in doua parti, „Din arhiva TVR”. Gongul pentru „Revelionul Revelioanelor” se bate la ora 19.00, cu cele mai bune selectiuni din arhiva Revelioanelor TVR. Vom revedea scheciuri cu actori din generatia de aur, iar invitati in platou ai realizatoarei Irninis Miricioiu si ai solistului de opera Oliver Popa sunt artisti precum Marcel Pavel, Vunk, Ozana Barabancea, Krypton, Taboo Boys, Matilda Pascal Cojocarita, Stefan Cigu, Dida Dragan, Toma Caragiu & Comp.

Telespectatorii au ocazia sa-i revada pe Toma Caragiu, in schita „Administratorul de bloc”, sau pe Octavian Cotescu, alaturi de Radu Beligan, cu dialogul „In sant”, pe Stefan Banica, in „Trece timpul ca nebunul”. Nu lipsesc cuplurile Stela – Arsinel in „Travesti”, Marin Moraru si Marian Hudac in scheciul „La doctor”, Stefan Tapalaga si Virgil Ogasanu in „Cu o singura fisa”, Carmen Stanescu si Jean Constantin in „Cititorul de contor”, dar nici Jean Constantin, cu celebrul „Tango mizer”, Tamara Buciuceanu in „Nu fac politica!” si multi altii.

Partea a doua a editiei speciale „Din arhiva TVR”, la ora 1.00 ne gaseste „Visand la carciumioara”, alaturi de nume mari ale folclorului romanesc: Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, Irina Loghin, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Daniela Condurache, Petrica Matu Stoian, Ovidiu Homorodean, Saveta Bogdan, Cristian Pomohaci, Dumitru Dobrican, Aurel Tamas, Leontin Ciucur, Cornelia Catanga si Aurel Padureanu, Nelu Ploiesteanu, Panseluta Feraru, Silviu Biris si taraful Cleante etc.

De la 3 dimineata, continuam la TVR 3 cu Cantece de petrecere, intr-o selectie pregatita de TVR Cluj, iar la ora 4.00, TVR Craiova ne propune cele mai frumoase romante din Festivalul „Crizantema de aur”.