Teatru si Film

Filmele si serialele toamnei la TVR 2 – foto –

Luna octombrie 2020 vine la TVR 2 cu o oferta extrem de bogata pentru publicul larg – care gaseste aici filme si seriale nu doar pentru toate gusturile, ci si pentru  toate varstele: parinti, bunici, dar si copii.

In fiecare miercuri, de la 21:10 sunt programate filme de familie, romance sau de aventuri, iar joia, de la aceeasi ora, sunt difuzate thrillere sau filme politiste. Sambata este seara in care, de la 20.10, la TVR 2 avem filmul saptamanii, cu actori celebri. Si pastrand traditia, in ultima zi a saptamanii, TVR 2 aduce Duminica Filmului Romanesc (cu cate 2 productii programate la 13.10 si seara de la 20.10), precum si mult asteptatul Film de arta de la 22:10 cu productii premiate la festivaluri importante dar si cu cicluri de mari actori-mari regizori.

Si pentru a convinge cinefilii de bogatia sezonului de toamna-iarna la TVR 2, iata cateva dintre titlurile programate din luna octombrie:

Miercuri, de la 21:10 sunt programate filme de familie, romance sau de aventuri, cateva exemple fiind: Mi-e dor de tine,film romantic  cu Drew Barrymore si Toni Colette, In mijlocul salbaticiei, film de aventuri cu Natasha Henstridge, Calatoria marelui elefant, film de familie si aventuri cu Elizabeth Hurley, Toata frumusetea lumii, film romantic cu Marc Lavoine.

Joia, tot de la 21:10, va asteapta o selectie eclectica de thrillere sau filme politiste, precum: Legatura periculoasa, cu Rosslyn Luke si Brandon Howell, Inspiratie pentru crima, cu Antonio Sabato Jr., Ultima dovada, cu Casper Van Dien, sau seria Misterele Aurorei Teagarden, cu Candace Cameron Bure.

Sambata este seara in care, de la 20:10, la TVR 2 avem filmul saptamanii, cu actori celebri: Barbierul din Siberia, cu Julia Ormond si Oleg Menşikov, in regia lui Nikita Mihalkov, Ursul, film nominalizat la Oscar cu 2 premii Cesar, Draga Frankie, cu Gerald Butler, film nominalizat la Cannes si BAFTA, Nebuni si frumosi, cu Kirsten Dunst si Jay Hernandez, dar si o serie de comedii frantuzesti cu Gerard Depardieu, Pierre Richard, Thierry Lhermitte, Jacques Villeret.

Asa cum ne-a obisnuit, Duminica Filmului Romanesc continua si in luna octombrie portrete ale celor mai valorosi actori si regizori din cinamatografia noastrs: Serban Ionescu si Amza Pellea in Imposibila iubire, Sergiu Nicolaescu: Pentru Patrie si Osanda, Andrei Blaier: Urgia fiind cateva dintre titlurile programate duminica de la 13:10 si de la 20:10.

Fiecare saptamana, TVR 2 o incheie cu cate o „delicatesa” cinematografica, programata  duminica de la 22:10 la Filmul de arta.

Dintre productiile ce vor intra in difuzare amintim: Totul despre mama mea, in regia lui Pedro Almodovar, cu Cecilia Roth si Penelope Cruz – film cu numeroase premii la Oscar, Globul de Aur, BAFTA, Cannes, Goya, Legenda pianistului de pe ocean, cu Tim Roth, film premiat la Globurile de Aur şi detinator a 5 premii David di Donatello, Selma, film detinator a 60 de premii, printre care si un Oscar, cu David Oyelowo si Oprah Winfrey in rolurile principale.

La fel ca si la TVR 1, oferta de filme de la TVR 2 este completata de seriale: in premiera si in exclusivitate, TVR 2 difuzeaza in fiecare sambata, de la ora 22:10, serialul Viata visata (La vita promessa – Italia, 2018), iar din 7 octombrie, de luni pana joi, de la ora 16:05, urmariti cele 4 episoade ale miniseriei Lady Boss, adaptare dupa romanul cu acelasi nume de Jackie Collins, cu Kim Delaney si Jack Scalia in rolurile principale. Din 12 octombrie, de luni pana vineri, miniseria va fi urmata de un alt serial in premiera:  Iubirea unei doamne, o minunata poveste de dragoste din Spania,, derulata pe parcursul a 39 de episoade, cu Adriana Ugarte in rolul principal.

Si cei mai mici telespectatori sunt asteptati la TVR 2 pentru ca luna octombrie le-a adus copiilor un serial in premiera: Micii detectivi si taina femeii in albdifuzat in fiecare sambata, de la ora 8:00. Din 24 octombrie, acesta va fi urmat de o noua premiera: serialul de animatie Strop si Balonas.