Comunicate

Finala de fete la Vedeta populara – sezonul 8

Delia Gandore (Vaslui), Ioana Sandru (Gorj), Cristina Dragan (Iasi), Maria Chivu (Teleorman) si Ioana Stefan (Suceava) lupta pentru premiul de 100.000 de lei si titlul de „Vedeta populara” al sezonului 8. Iuliana Tudor ne invita la un spectacol complet duminica, 19 iunie, ora 21.00, la TVR 1.

Cu fiecare finala ’Vedeta populara’, echipa noastra e mai bogata. Pentru ca spectacolul final e cel mai incarcat de emotii, miza fiind una ridicata. Si nu vorbesc doar de valoarea financiara a premiului, ci de ce inseamna, de fapt, sa obtii titlul de ’Vedeta populara’. Este o confirmare ca drumul tau, ca artist, a inceput cu dreptul si ca ai ales bine aceasta cale”, considera Iuliana Tudor, iar evolutia carierelor castigatorilor celor sapte sezoane de pana acum intaresc cele spuse de realizatoarea si gazda emisiunii. Duminica, 19 iunie, de la ora 21.00, drumul unui alt artist urmeaza sa fie pecetluit: Marea Finala „Vedeta populara” – sezonul 8 – se vede la TVR 1.

Va fi o finala de fete, dupa ce, cu o saptamana in urma, cinci concurente au reusit sa impresioneze juriul mai mult decat contracandidatii lor. Fiecare dintre ele va trebui sa interpreteze o melodie din repertoriul lautaresc si un cantec foarte cunoscut din zona pe care o reprezinta.

Crescuta printre muzicanti, in sunetele de fanfara din Valea Mare si Zece Prajini, vasluianca Delia Gandore, de 19 ani, deschide Finala sezonului 8 „Vedeta populara”. Si-a dorit mereu sa cante muzica lautareasca si s-a bucurat ca are ocazia tocmai in aceasta seara speciala. Si pentru Ioana Sandru, de 18 ani, din Gorj, acest gen este o premiera. Desi are in familie un lautar celebru, pe Ion Vaduva, Ioana nu si-a facut curaj pana acum sa-l abordeze. „Senioara” concurentelor finalei este Cristina Dragan, de 30 ani, din Iasi. E absolventa a Facultatii de Farmacie, sotie si mama a patru copii, dar muzica a insotit-o mereu, astfel ca nu a uitat niciodata doinele pe care le asculta acasa, cand era copil. La randul ei, Maria Chivu este pentru a doua oara in finala „Vedeta populara”. Pentru a-si depasi performanta, tanara de 21 ani din Teleorman a studiat, pentru seara de duminica, multe cantece, dar si stilul de viata al lautarilor. Si pe Ioana Stefan, de 27 ani, proba de muzica lautareasca o scoate din zona de confort, dar viata a invatat-o sa nu spuna niciodata cuvantul „niciodata”. Nascuta la Suceava, Ioana s-a stabilit in Sibiu, unde si-a intemeiat o familie. Care dintre cele cinci talentate va pleca acasa cu premiul de 100.000 de lei si cu titlul de „Vedeta populara”?

„Tot ce pot sa va spun este ca Finala sezonului 8 aduce o mare surpriza in ultimele minute de emisie. Totul este sa fiti in fata micului ecran duminica seara, la TVR 1, pentru a va bucura de un spectacol complet”, ne invita Iuliana Tudor.

In premiera la „Vedeta populara”, duminica seara doi dirijori vor conduce Orchestra Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului: Cristian Obrejan si Gabriel Popescu. Si, pentru ca este Finala, avem parte de momente emotionante, oferite atat de concurente, cat si de membrii juriului. Astfel, Niculina Stoican va aduce un crampei din nunta din Mehedinti, Grigore Lese interpreteaza la fluier o combinatie de mai multe „Miorite”, iar Bogdan Mihai Simion, insotit de Lautarii de matase, va canta o doina si o sarba ca la Gorj. Cornelia si Lupu Rednic vor transpune pe scena un obicei de primavara, „Tanjaua de pe Mara”, o adevarata piesa de teatru muzicala. La randul lor, Junii Sibiului au pregatit dansuri spectaculoase pentru seara cea mare.

„Multumesc echipei pentru efortul extraordinar, juriului, concurentilor, tuturor orchestrelor participante, Junilor Sibiului si Televiziunii Romane, pentru sustinerea acestui proiect”, incheie Iuliana Tudor. Vedeta ne asteapta, asadar, si pe 19 iunie, de la ora 21.00, pentru a afla cine castiga sezonul 8 al show-ului de talente din folclorul romanesc, de la TVR 1. Spectacolul este preluat simultan si la TVRi si TVR Moldova.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu