Comunicate

Finala Festivalului Sanremo, in direct la TVR

Celebrul Festival de la Sanremo ajunge la final! Dupa patru seri de competitie, sambata, 10 februarie, de la ora 21:00, in direct la TVR 1, vom afla marele castigator al celui mai iubit concurs al muzicii italiene.

Amfitrionul spectacolului organizat la Teatrul Ariston din Sanremo este Amadeus, cunoscutul om de televiziune din Italia, care, anul acesta, gazduieste pentru ultima data festivalul, iar co-prezentatorul serii este artistul Fiorello.

Telespectatorii TVR 1 vor afla toate informatiile de la Bogdan Stanescu si Kyrie Mendel, cei doi prezentatori TVR care relateaza, din studioul de la Bucuresti, despre desfasurarea festivalului pe parcursul tuturor serilor de concurs.

„E o mare bucurie pentru mine sa fiu din nou aici, dupa ce, in anul 2020, comentam, alaturi de invitatii mei, editia aniversara cu numarul 70. De data aceasta, il am alaturi pe artistul Kyrie Mendél, pentru un Festival care inseamna multa muzica, celebrele flori de pe coasta Liguriei si multa poveste. Sunt povestile cantecelor, dar si povestile tuturor artistilor care au urcat pe scena singurului festival care nu s-a oprit niciodata, nici macar in greaua incercare numita pandemie. Muzica, stil, glamour, culoare, indrazneala, umor, emotie, mesaj si lacrimi, uneori, un eveniment care, de 74 de ani, lanseaza si relanseaza cele mai importante nume ale industriei cantecului italian. Va asteptam la Marea Finala a unui eveniment care e mai mult decat un spectacol, este mai ales intalnirea intre generatii de muzicieni de prim rang”, a declarat Bogdan Stanescu.

In competitie au intrat 30 de artisti – nume mari ale scenei italiene, dar si tineri dornici de afirmare -, care au de trecut mai multe probe: interpretare, creatie si prezentarea unor melodii celebre din repertoriul italian sau international (coveruri), impreuna cu un artist consacrat (aceasta din urma, vineri, 9 februarie, de la ora 21:30).

La finalul serii de sambata, vom afla castigatorul, respectiv artistul care va reprezenta Italia la Eurovision Song Contest. Show-ul va fi completat cu recitaluri si momente inedite sustinute de interpreti indragiti in zonele amenajate in afara scenei teatrului Ariston – pe nava de croaziera Costa Concordia, ancorata in largul coastei Sanremo, in Piazza Colombo sau din studioul emisiunii „Viva Rai2!”, situat in fata teatrului.

Celebra Gigliola Cinquetti va fi invitata speciala a finalei, ea sarbatorind 60 de ani de la castigarea Festivalului Sanremo si a concursului Eurovision cu piesa „Non ho l’eta (per amarti)”. Pe scenele exterioare teatrului, atmosfera va fi incalzita de rapper-ul Tedua si cantautorul Tananai.

Festivalul Sanremo este un festival muzical de traditie in Europa, care a ajuns anul acesta la cea de-a 74-a editie. Din 1951, anul debutului, festivalul a avut loc la Cazinoul din Sanremo, dar incepand din 1977, toate editiile au fost organizate la Teatro Ariston, cu exceptia anului 1990, cand a fost gazduit la Nuovo Mercato dei Fiori.

Multi artisti internationali au debutat pe piata muzicala italiana datorita Festivalului Sanremo, printre acestia numarandu-se Louis Armstrong, Stevie Wonder, Jose Feliciano, Roberto Carlos, Paul Anka, Yardbirds. Totodata, de-a lungul anilor, Festivalul a fost o rampa de lansare pentru cantareti din Italia: Andrea Bocelli, Paola e Chiara, Giorgia, Laura Pausini, Eros Ramazzotti, Gigliola Cinquetti etc.