Comunicate

Finala „Vedeta populara” si momente umoristice celebre in „Revelion pentru familion”, la TVR 1

In noaptea dintre ani, Iuliana Tudor ne asteapta la Marea Finala „Vedeta populara”, iar Eda Marcus si Radu Andrei Tudor aduc momente spumoase de umor, cu cei mai mari actori ai comediei romanesti, intr-un „Revelion pentru familion”. „Noaptea asta nimeni sa nu doarma” – spre dimineata, muzica de petrecere ne tine companie.

Revelionul se petrece, anul acesta, cu toate ingredientele care asigura buna dispozitie pe care romanii si-o doresc in marea noapte. Vrei folclor si lautari? Vrei emotie? Vrei umor? Vrei intalniri cu greii comediei noastre din toate timpurile? In noaptea de Revelion, la TVR 1 le gasesti pe toate!

Iuliana Tudor deschide programul serii cu Finala „Vedeta populara”. De la ora 21:00, cei mai buni cinci concurenti ramasi in competitie se intrec sa ia titlul de „Vedeta populara” si premiul de 100.000 de lei. Pentru aceasta, au pregatit cate o piesa din muzica lautareasca, precum si cate o melodie cunoscuta din zona din care provin. Gabriel Treteag din Suceava, Ingrid Boengiu din Gorj, Stefania Varga din Bistrita, Florin Pieleanu din Teleorman si Diana Lungu din Suceava pornesc cu sanse egale in cursa pentru Marele Premiu.
Lautarii din Chisinau, condusi de maestrul Nicolae Botgros, ii vor acompania pe tot parcursul programului, oferindu-ne si cateva momente de virtuozitate instrumentala, iar celebrii Juni ai Sibiului ii sustin prin dansuri executate cu maiestrie.
Dar, cum si la masa juriului se afla cateva dintre cele mai… populare vedete ale folclorului si muzicii de petrecere, in noaptea dintre ani le vom vedea in ipostaze inedite si surprinzatoare: Cornelia Rednic ne va delecta cu un moment special de muzica aromana impreuna cu formatia Pindu, dar si cu o piesa din muzica lautareasca, gen pe care il abordeaza in premiera; Niculina Stoican canta greceste alaturi de Ionut Galani, dar ne arata si cum se canta si se descanta lautareste; Grigore Lese a invitat cativa fosti concurenti ai emisiunii la un recital de muzica din Bucovina, Ardeal si Muntenia, iar Bogdan Mihai Simion si Taraful Lautarii de matase pregatesc un moment de muzica veche, interpretata intr-o maniera personala, proaspata.
„Vom trece in 2022 in platoul Vedetei populare, in cadrul Marii Finale! Dupa tot ce a fost greu, e timpul sa ne bucuram si sa alungam raul cu voie buna si petrecere. Va astept cu drag alaturi de cei cinci finalisti, de maestrul Nicolae Botgros si Lautarii din Chisinau, de Junii Sibiului si multi invitati speciali ai juriului la Revelionul tuturor romanilor! Cel mai tare spectacol se vede la TVR 1! Nu-l ratati!”, ne invita Iuliana Tudor.
Castigatorul „Vedeta populara” il aflam cu putin inainte de miezul noptii, iar dupa trecerea in noul an, Junii Sibiului ne fac primele urari, printr-un „Plugusor” cu mesaj special. Ce mai, nici ca se putea un program mai nimerit in prima parte a noptii de Revelion!

65 de revelioane intr-unul singur, la „Revelion pentru familion”

Anul 2022 incepe la TVR 1 cu zambetul pe buze. Eda Marcus si Radu Andrei Tudor sunt gazdele unui „Revelion pentru familion”. O intreaga istorie a Revelioanelor ni se va perinda prin fata ochilor, intr-un spectacol de muzica si umor, impletind stralucirea trecutului si efervescenta prezentului.
Orchestrele conduse de doi capitani-solisti – Maria Buza si Alin Pascal Cojocarita – se vor duela in replici muzicale, iar cei mai mari actori ai comediei romanesti vor starni hohote de ras, prin ale lor interpretari din scenete ce tineau milioane de romani in fata televizoarelor. Momentele de arhiva vor insemna regaluri actoricesti semnate de Toma Caragiu, Marin Moraru, Nicu Constantin, Dem Radulescu, Jean Constantin, Tamara Buciuceanu, Coca Andronescu, Ileana Stana-Ionescu, adunate la TVR 1 in secvente de neuitat. Vom revedea cupluri celebre, care ne-au incantat de-a lungul vremii, precum Stela Popescu si Stefan Banica, Toma si Elena Caragiu, Angela Similea si Florin Piersic. Toate acestea, presarate cu muzica de petrecere a celor doua orchestre, melodii vechi, dar si cantece de altadata reorchestrate modern.

„Noaptea asta nimeni sa nu doarma” – dupa 2:30, cu muzica din „Tezaurul folcloric” al Televiziunii Romane

Cantece de dragoste, de sarbatoare, cantece de pahar, cantece care se ascultau si fredonau odinioara la sarbatorile si ospetele boieresti sau la targurile de altadata ne propun realizatorii indragitului „Tezaur folcloric”, dupa ora 2.30. Ne bucuram de slagare de ieri si de azi, interpretate de Constantin Lataretu, Mioara Velicu, Ion Ghitulescu, Alexandru Mica, Gheorghe Gheorghe, Cristina Turcu Preda, Corina Dragomir, Valentin Grigorescu, Claudia Torop, Lucica Paltineanu, Nicolae Datcu, Andra Matei, Daniel Trifu si Gheorghita Nicolae. Atmosfera de petrecere este intretinuta de solisti instrumentisti precum Georgiana Pana (nai), Theodor Pana (vioara), Marian Pana (vioara), Petrica Pana (vioara), George Udila (clarinet), Nelu Radu (tambal), dar si de tarafuri traditionale renumite: Taraful traditional „Constantin Lataretu”, coordonator Constantin Lataretu; Taraful „Targovetii de odinioara”, coordonator Daniel Trifu; Taraful „Tudor Pana”, coordonator Petrica Pana. Costumele vii, glasurile si instrumentele acordate pentru muzica de petrecere a romanilor recreeaza atmosfera Revelioanelor de altadata.