Teatru si Film

FITS anunta programul spectacolelor si pune in vanzare biletele pentru 2022!

Sibiu, 10 mai 2022 – Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS) anunta publicarea programului si punerea in vanzare a biletelor pentru cea de a 29-a editie, care va avea loc in perioada 24 iunie – 3 iulie 2022.

Incepand de astazi, iubitorii artelor spectacolului pot achizitiona 30.000 de bilete pentru 116 reprezentatii fizice, dar si bilete pentru 37 de spectacole ce pot fi vizionate online, cu preturi cuprinse intre 30 si 150 de lei. De asemenea, tot incepand de astazi, pe site-ul FITS – www.sibfest.ro – se regasesc informatii pentru alte peste 170 de spectacole cu acces liber.

In acest an, la Sibiu sunt asteptati peste 3300 de participanti care vor lua parte la cele 575 de evenimente programate in cele 70 de spatii de joc, iar tema propusa de organizatori pentru aceasta editie este FRUMUSETE.

„In numele frumusetii ne intalnim in acest an cu unele dintre cele mai mari companii de artele spectacolului care exista pe glob. FITS readuce libertatea, miracolul si creatia intr-un oras care a dovedit cu prisosinta ca este casa artelor spectacolului si a teatrului in lume.
Se intorc spectatorii la ei acasa, se intorc voluntarii la ei acasa, se intorc artistii la ei acasa, pornind de la Aleea Celebritatilor si pana la fiecare din cele 70 de spatii de joc”, spune Constantin Chiriac, Presedinte FITS si Director General TNRS.

Artistii exceptionali care se alatura constelatiei de pe Aleea Celebritatilor la a 29-a editie a Festivalului sunt: Ion Caramitru, Claus Peymann, Eric-Emmanuel Schmitt, Götz Teutsch, Krzysztof Warlikowski si Sasha Waltz.
De asemenea, ne bucuram sa putem anunta ca, in acest an, cei care opteaza pentru spectacole online (atat in direct, cat si inregistrate) se pot bucura si de abonamentele in valoare de 400 de lei dedicate acestei sectiuni. In plus, vor avea la dispozitie un interval de 24 de ore pentru vizionarea spectacolelor, dar si un numar de telefon dedicat pentru suport tehnic, cu program prelungit.

„Faptul ca intr-un an atat de greu, dupa doi ani de pandemie si in plin razboi, putem sa facem acest miracol, este, probabil, cel mai clar semn ca frumusetea exista si este ratiunea omului de a fi pe pamant. Este, de asemenea, un semn ca impreuna putem sa ne daruim bucuria de a ne imbratisa, de a ne privi in ochi, de a rade, de a ne aminti cu nostalgie de cei care au plecat si tot impreuna sa impartasim increderea ca fiinta umana va dainui peste toate aceste incercari si ca, gratie frumosului si energiei noastre creatoare, putem sa ducem miracolul mai departe.
Va asteptam cum asteptam soarele, cum asteptam bucuria, cum asteptam ploaia, atunci cand e nevoie de ea, si cum asteptam ca zambetul sa infloreasca pe fetele voastre.
Va asteptam la Sibiu!” – Constantin Chiriac, Presedinte FITS si Director General TNRS.

Intre 24 iunie si 3 iulie, FITS va propune 575 de spectacole de circ contemporan, dans sau teatru, conferinte si concerte, evenimente speciale si intalniri memorabile, exuberanta nesfarsita, dar si prilejuri pentru introspectie.
#gasesteFRUMUSETE este provocarea noastra din acest an si ea debuteaza, azi, pe www.sibfest.ro, odata cu publicarea programului FITS!

Ne vedem la Sibiu!